2020-05-27
< 留白 Blank >呢間小店面積真係唔大,室內無記錯既得12個位!所以等待既時間會比較耐餐廳位置亦較隱蔽🤣其實係轉角見隔離!呢間餐廳主打貝果🥯同意粉,仲有好特別既甜品添~————————————————- 慢煮牛Bagels $65 -貝果🥯上面有罌粟籽增添口感~裡面材料都幾豐富,除左牛肉仲有菠菜、忌廉芝士、車打芝士~ 芝士令成個bagel加了一份鹹香味不過牛肉就唔算好嫩或者好juicy,但係唔un唔難咬既!————————————————- 菠菜忌廉三文魚意粉 $88 -呢個我覺得還好,正正常常啦!有兩大片三文魚😊不過我覺得佢呢個汁似係卡邦尼個種有蛋黃既忌廉汁~個人認為菠菜三文魚配普通忌廉白汁會更襯😉同埋份量略嫌少咗啲啲————————————————- 焙茶鮮奶 平時都鍾意飲焙茶既小編覺得都唔錯!微微甜味,茶味都足夠~————————————————- 卡布奇諾[凍]$38 ~> $28(跟餐減$10)咖啡唔會太酸或苦澀,都係正正常常!糖漿可以自己落,唔怕過甜————————————————順帶一提,呢間餐廳要求客人野食未黎之前必須佩戴口罩😷由於餐廳無
- 慢煮牛Bagels $65 -
- 菠菜忌廉三文魚意粉 $88 -
————————————————
- 焙茶鮮奶 [凍]$42 ~> $32(跟餐減$10)
平時都鍾意飲焙茶既小編覺得都唔錯!微微甜味,茶味都足夠~
————————————————
- 卡布奇諾[凍]$38 ~> $28(跟餐減$10)
咖啡唔會太酸或苦澀,都係正正常常!糖漿可以自己落,唔怕過甜
————————————————
順帶一提,呢間餐廳要求客人野食未黎之前必須佩戴口罩😷由於餐廳無張貼任何指引,所以好多食客唔知,好多時天氣熱坐低就除左,店員行埋黎講,令好多食客對此有d不滿其實我覺得如果餐廳張貼一d指引係牆或者客人坐低個陣講聲,成件事會舒服得多
評分:6.7/10
地址:荃灣西樓角路202-216號昌寧中心地下12號鋪
營業時間:星期二至日11:30-22:30
#留白 #blankcafe #荃灣 #荃灣美食 #荃灣必食 #黃店 #黃色經濟圈 #黃色小店 #黃色經濟 #黃店地圖 #荃灣黃店 #香港美食 #美食博客 #貝果 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodgram #hkfoodpic #🐷🐤咖啡店 #🐷🐤西餐 #🐷🐤荃灣