2024-06-16
曾經同朋友去過旺角分店,估唔到荃灣都有間,而且裝修喺昭和風,同附近現代風嘅餐廳有一個好大既對比,當然就揀左去呢度食野。入面最吸引嘅莫過於彩色玻璃牆,同埋復古吊燈估仲有一面黑膠碟牆,瞬間覺得自己返咗去日本舊時代,而且店內播放嘅歌曲都係懷舊歌曲。星期六日都有lunch set,價錢大概係60-70蚊包飲品。❤❤呢度嘅裝修打卡真係無得輸哈密瓜雪糕梳打,喺餐牌見到已經好想叫,係跟餐半價加購既,真係好適合喺哩個環境飲😍拉花 Latte,係有挑選過嘅咖啡豆製成,貼心地附上一張小卡仔,話俾你知咖啡豆嘅烘培度同咖啡豆嘅味道。呢杯咖啡嘅口感同味道都唔錯。啤酒薯條配黑松露蛋黃醬醬嘅調味唔錯偏向少少甜,黑松露味滿滿,薯條係幼而脆身果種,配上蛋黃醬好容易一口接一口咁食曬。懶人包哩嗰係全日早餐,配料同一般見到嘅差不多,份量充足,一般cafe都有過百蚊一份all day,呢度70幾蚊就可以食到,算幾抵。照燒雞排烏龍麵烏龍麵爽滑彈牙,雞扒嘅照燒醬汁味道比較似日式雞肉串咁,比較甜少少,雞肉軟嫩又入味,配上湯頭較清淡嘅,食落好舒服。總結係荃灣少有既日式復古風餐廳,唔止裝修吸引,食品質素都唔錯,好適合約姐妹黎打卡傾計,值
入面最吸引嘅莫過於彩色玻璃牆,同埋復古吊燈
❤❤呢度嘅裝修打卡真係無得輸
啤酒薯條配黑松露蛋黃醬
懶人包
照燒雞排烏龍麵
總結
係荃灣少有既日式復古風餐廳,唔止裝修吸引,食品質素都唔錯,好適合約姐妹黎打卡傾計,值得一試!