餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2020-11-04 101 瀏覽
最近工作非常忙碌,所以放工就自已一人,嚟到「The 5B Private Corner」食吓嘢,放鬆一下 餐廳位於荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈5樓B,cafe佈置簡約,採用木製餐台,入到嚟感覺非常舒適,另外呢度放多款board game,同朋友嚟食下嘢,玩下棋盤遊戲,真是可以玩足一晚 晚餐,包有主、餐湯、牛油法包、甜品、飲品(以半價優惠,可轉特色飲品) 香煎慢煮西巴牙黑毛豬(配自家製蘋果醬+芥末籽芥醬)~表層微微煎過可鎖著肉汁,切開肉質呈現淡淡粉紅,入口超柔軟多汁,厚切黑毛豬扒,口感豐富,蘸蘋果醬一齊食,酸酸甜甜,可中和肥膩感,再加上芥末籽芥醬,令層次更豐富 日式芝士餅~扎實香甜,入口柔軟綿滑 ,芝士味香濃 凍冬薑檸檬蜜~好香冬薑味,入口有點薑辣味,酸酸辣辣,可暖身又滋潤

日式芝士餅~扎實香甜,入口柔軟綿滑 ,芝士味香濃

• 香煎慢煮西班牙黑毛豬配自家製蘋果醬