2024-09-25
一直聽講荃灣有好多好嘢食,今次跟朋友介紹就嚟咗呢一間超出名嘅芝士撈烏冬😳舖頭位置距離地鐵站5至10分鐘👍🏻店員嘅服務態度都好好!感覺舖頭唔似一般般茶記,比較乾淨💕濃湯雙拼丸面($52)呢間鋪頭有多款湯底同麵俾我選擇,有魚湯,豬骨湯同花膠雞湯✨今次我就揀咗豬骨湯配河粉,整體上嚟口感唔錯,河粉滑浖浖,雙拼丸方面我就揀咗牛丸同貢丸,兩個丸口感都好煙韌,食完一粒就想食下一粒🙆🏻♀️濃香芝士麵($60)呢個係真係冇得彈,芝士味勁濃郁,係我呢嗰強烈嘅芝士愛好者完全冇辦法抵抗力一碗面🍜芝士帶有濃烈嘅奶香,由我親手淋上去,簡直係大滿足,攪勻之後每一條面都有大量芝士掛住😚原本我仲以為會有啲乾,但係結果完全唔會,一啖接一淡,好快就食曬,極力推薦!👍🏻品牌醬汁撈($55)哩個都有唔同嘅配料可以揀,今次我就揀咗5香牛雜同烏冬🍝烏冬口感煙煙韌韌,再配上醬汁,十分吸引,醬汁條味啱啱好,唔會太鹹都唔會太淡,同牛雜烏冬絕配💕炸雞翼($28)啱啱拎上枱嗰陣時熱辣辣🔥炸物嘅氣息撲面而嚟,當時我即刻就想食咗佢,但係仲未影相,等我影完相之後,已經凍咗少少,佢仍然卜卜脆,一啖咬落去,外脆內軟,個雞翼仲係好嫩,程度啱啱好✌️
濃湯雙拼丸面($52)
濃香芝士麵($60)
品牌醬汁撈($55)
炸雞翼($28)