.得知荃灣有舖頭大減價,所以去左荃灣行下,買完野、博殺完緊係要搵返啲野食醫下肚啦!行左去路德圍諗住去到再諗食咩,行行下就見到個咁cute 既韓國女子係門口,再望望menu 都好似幾吸引,就入左去了。坐低之後,店員送上兩碟韓式小配菜- 芽菜&蘿蔔。芝士岩漿炒飯 基本上我都係俾呢個芝士岩漿炒飯吸引。呢個飯令我諗起係韓國食過既火飯,真係好好味!好正,一上碟啲芝士同蛋係圍哂係旁邊,炒飯入面有泡菜豬肉,之後撈埋啲芝士,撈呀撈,拉呀拉,芝士拉絲炒飯完成。🤤🤤韓國野加左芝士真係無得輸,撈完之後唔算好辣,啖啖芝士。呢個飯既份量都算大,但我地兩個人竟然食得哂,大胃王無誤。炸雞- 傳統甜辣味[半份]食韓國野又點會唔食炸雞,我就鍾意食傳統既甜辣炸雞,辣得黎又帶點甜味。即使係半份既炸雞都份量好多好大件,基本上每人要食三舊左右。炸雞送到黎既時候已經急不及待想食,但因為真係岩岩整起,好辣手,要涼一涼先食到。雞肉嫩滑多汁,就算充滿甜辣醬炸雞都依然好脆口,個甜辣醬食第一啖會覺得辣,但食落就好過癮,停唔到口。仲想提提既就係佢個手套都幾勁,一般出面用既手套食完隻手點都會有點油淋淋。但呢度既手套,食

坐低之後,店員送上兩碟韓式小配菜- 芽菜&蘿蔔。

芝士岩漿炒飯

炸雞- 傳統甜辣味[半份]

仲想提提既就係佢個手套都幾勁,一般出面用既手套食完隻手點都會有點油淋淋。但呢度既手套,食完之後隻手都仲係好乾淨👍🏻👍🏻

牛骨蘿蔔湯
最後叫埋個牛骨蘿蔔湯。
先試一啖湯,可能因為有蘿蔔既關係,相當清甜,而且有濃濃的牛骨味,牛肉口感亦鬆軟,唔會好韌好難咬。蘿蔔同牛肉都好多,果然係真材實料。食完芝士岩漿炒飯同炸雞後,用來解辣解膩一流呀😆