2021-10-03
入到荃灣探朋友,佢帶咗我去呢間餐廳晚餐,一間幾有格調嘅小石屋,裝修幾靚,感覺唔錯。是日餐湯係南瓜湯,質地creamy好順口,好香南瓜味,如果份量多d就好了。另一個係龍蝦湯,湯有好濃郁既龍蝦味道,而且有啲蝦肉,鮮甜鹹香,用來佐麵包食一流,價錢貴少少都係合理。不得不提,麵包外脆內軟而且熱辣辣。燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵我哋兩個女仔都係龍蝦控,好期待呢個main course。賣相好吸引,龍蝦擺成心形形狀,天使麵有食用花做裝飾,打卡一流。龍蝦爆膏,蝦肉爽口彈牙,有龍蝦鮮甜味,但略嫌燒多咗d時間,乾咗dd,好在連同醬汁一齊食補救番,很滿足。天使麵好掛汁,醬汁濃郁入味,加上香口果仁增加口感及香氣,很不錯。黑松露炒雜菌分量看似少,不過原來好多,入邊有鮮冬菇同鮮蘑菇粒,香濃既黑松露連同菌類的確十分配合,健康又好味。Apple crumble with Vanilla ice cream 另外一個打卡食品,上枱時要準備好電話拍video。waiter 打開玻璃罩,頓時煙霧彌漫,甜品慢慢從神祕迷霧中清晰,感覺幾特別。個apple crumble 熱辣辣,萍果味清香加上少許玉桂味,餅碎好鬆脆,蘋
燒原隻波士頓龍蝦配果仁香茅茄蓉天使麵
我哋兩個女仔都係龍蝦控,好期待呢個main course。賣相好吸引,龍蝦擺成心形形狀,天使麵有食用花做裝飾,打卡一流。 龍蝦爆膏,蝦肉爽口彈牙,有龍蝦鮮甜味,但略嫌燒多咗d時間,乾咗dd,好在連同醬汁一齊食補救番,很滿足。 天使麵好掛汁,醬汁濃郁入味,加上香口果仁增加口感及香氣,很不錯。
黑松露炒雜菌
另外一個打卡食品,上枱時要準備好電話拍video。waiter 打開玻璃罩,頓時煙霧彌漫,甜品慢慢從神祕迷霧中清晰,感覺幾特別。 個apple crumble 熱辣辣,萍果味清香加上少許玉桂味,餅碎好鬆脆,蘋果爽軟,兩種截然不同嘅口感,連同Vanilla雪糕一齊食,一冷一熱配合得宜。減肥都忍唔住食多幾啖。
餐廳唔算好大,不過整體環境同氣氛都唔錯,侍應態度良好,食物質素佳。另外有個drink list, 都係一個飲嘢好嘅地方。