2023-05-01 151 瀏覽
食盡荃灣之中式 — 醉潮館————————————————經朋友介紹咗一間位於荃灣三坡坊嘅隱世潮州菜館, 其實佢嘅位置並唔難搵,只不過平時去荃灣好少會去嗰頭搵嘢食所以依家先發現咗呢間咁高質嘅中菜館🔸 黑松露蟹蓋蒸水蛋 $88呢個蒸水蛋,面層鋪滿咗滿滿嘅蟹膏, 水蛋亦都混合咗大露黑松露, 誠意十足,個人覺得呢個價錢非常抵食, 而且最重要嘅水蛋亦都蒸得好滑推薦🔸 椒鹽鮮魷 $128椒鹽鮮魷上碟嘅時候熱辣辣,每一條鮮魷嘅size都好大條, 唔會話有一啲係得面層炸粉入面空心既情況,點埋d汁食真係食唔停口🔸 蜜椒脆薯牛仔粒 $128個人大推呢碟菜式, 佢真係做到脆薯外皮非常脆口, 然後入面薯仔又軟熟又甜, 可以話係我食過最好食嘅蜜椒脆薯牛仔粒👍牛仔粒份量亦都唔小, 非常啱送飯食,一定要試🔸 虎皮尖椒炒豬頸肉 $88呢碟菜畀嘅尖椒份量真係唔惹少, 鍾意食辣嘅人應該會好滿足, 豬頸肉雖然表面以為得幾塊,但原來好多都喺曬個底度, 所以分量都幾足💭Overall comment:呢間潮州菜館嘅裝修亦都好有風味, 位置唔算超級寬敞但亦都唔會擠迫, 閒日晚上大概去到八點都九成滿座, 如果人多呢食建議早d黎/
食盡荃灣之中式 — 醉潮館

🔸 蜜椒脆薯牛仔粒 $128

🔸 虎皮尖椒炒豬頸肉 $88

呢碟菜畀嘅尖椒份量真係唔惹少

💭Overall comment:
呢間潮州菜館嘅裝修亦都好有風味, 位置唔算超級寬敞但亦都唔會擠迫, 閒日晚上大概去到八點都九成滿座, 如果人多呢食建議早d黎/book位先

—————————————————
店舖地址: 醉潮館