平時等巴士條天橋望上去原來開左間裝修幾靚嘅冰室, 返屋企之前食個豐富tea先. 位置好方便, 喺荃豐中心入去電梯落一層就係.🍴滋味深潛-馬來沙嗲牛肉芝士 (HKD45)沙嗲串燒/ 麵就食得多, 喺門口見到沙嗲x牛肉芝士勁吸引. 果然真係好似潛艇咁大份, 沙嗲味豐富到爆, 勁有馬來風味! 夾埋熱熔芝士超正, 爆餡到狂滴芝士🧀🤩好多片牛肉, 個包仲要烘得脆脆, 推介! 🍴粗薯條 加20蚊就可以跟埋1款小食+港式Drink, 梗係整返個茶餐廳必食嘅粗薯條la! 即叫即炸好好味.🍴經典日本牛肉流心五重芝士漢堡包 (HKD58)平時多數食常餐, li度burger🍔好似好吸引咁. 先係聞到陣陣烘麵包香, 咬第一啖已經覺得店家嘅麵包與別不同, 係外脆内軟個隻. 塊厚牛肉patty煎得好香+超juicy, 肉味又濃, 仲要ok厚, 加上我最鍾意嘅熔芝士🧀(有幾款芝士有幾重味道ga), 亦有厚切蕃茄, 洋蔥+生菜balance返個肉同芝士嘅邪惡感, 足料!!🍴瑞士雞翼雞翼大隻+入味😋.🍴朱古力脆脆🍫 (+HKD8)朱古力味真心濃, cream入面原來係好多粒crunchy朱古力, 好有驚喜!!🍴冬瓜鮮

🍴
滋味深潛-馬來沙嗲牛肉芝士 (HKD45)

粗薯條
🍴
經典日本牛肉流心五重芝士漢堡包 (HKD58)

瑞士雞翼

雞翼大隻+入味😋.
🍴
朱古力脆脆🍫 (+HKD8)

🍴
冬瓜鮮檸檬🍋 (+HKD15)
冬瓜鮮檸檬

有幾片檸檬篤篤下, 啲檸檬汁比平時飲開嘅冬瓜茶多一重refreshing感覺.
2021-01-04
冬瓜鮮檸檬