2021-11-17
📍 別忘了荃灣有間新開無耐主打台式嘢食嘅餐廳🙆🏻♀️小編太耐冇食台灣野 所以上星期就同朋友黎左呢間食🤤餐廳環境佈置得幾靚 最搶眼就係佢哋嘅櫻花樹✨職員仲俾咗兩張卡俾我哋寫完願望掛上去樹上面😜-全日供應一人餐 $48+78 = $126一人餐有一碗還是忘了牛肉湯麵$48 (可以另+$18配紅燒牛肉 )個麵湯底味濃郁 麵嘅份量適中 咬落去彈牙再+78 配佢哋嘅招牌九宮格拼盤🤓 九宮格入邊有鹽酥雞、花枝丸、甜不辣、醉雞、滷水蛋、肉鬆豆腐、肉燥燙青菜、香腸同埋香酥魷魚🦑每一樣都各有特色😎小編就最鍾意食香酥魷魚同埋香腸 咬落去外脆內軟🤍套餐中配是日台式飲品一杯 個杯飲品係芒果味我哋叫咗少冰少甜 但係飲落去仲甜咗少少🤭綜合水果芋泥窩夫 $78窩夫可以選擇朱古力或者原味 小編就揀咗原味😬窩夫設計得幾靚 有好多水果做裝飾 包括士多啤梨、紅火龍果、白火龍果等🤓窩夫就食落去偏薄身 口感冇厚身嘅有咬口 食落去甜甜地 再加上有芋泥同棉花糖食落去整體係甜嘅香蕉巧克力雪花冰 $68上枱嗰陣有啲嚇親🤭 比我想像中大碗雪花冰嘅配料都幾多🤭 有芋圓、台式魔豆、香蕉等個冰底係牛奶味 撈埋一齊食都幾好味😋 夠晒凍🥶✏︎✏︎✏︎✏︎
荃灣有間新開無耐主打台式嘢食嘅餐廳🙆🏻♀️
綜合水果芋泥窩夫 $78
窩夫可以選擇朱古力或者原味 小編就揀咗原味😬
香蕉巧克力雪花冰 $68
上枱嗰陣有啲嚇親🤭 比我想像中大碗
雪花冰嘅配料都幾多🤭 有芋圓、台式魔豆、香蕉等
個冰底係牛奶味 撈埋一齊食都幾好味😋 夠晒凍🥶
✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
綜合食評📝
外觀:★ ★ ★ ★ ★