2022-01-02
試了很多cafe或有優質咖啡的餐廳,今日呢間係我會再去,而且係當中整體評分最高的一間。這間以牛仔褲做主題的Cafe, 在入口旁邊的牆架擺設已經非常別緻,天花掛了一筒一筒的牛仔褲也很特色,環境舒適,令人放鬆。我同太太點了兩個節日set, 食物質素唔錯,南瓜湯完全冇味精,豬扒厚得嚟唔會太硬或太肥,卡邦尼意粉夠creamy。 除咗主食,當然還有指定動作: 有奶咖啡,可能因為最近再回頭的cafe也令我佷失望,呢杯俾到我特別驚喜,豆好香,有點偏苦,拉花維持到用餐後都唔瀉。有位美女待應表現出色,在用餐時已經聽到隔離枱食客當面讚佢靚,結帳時佢首先就問甜品上咗未,夠窩心,我忍唔住讚杯咖啡好好飲,仲問有冇豆賣,佢反應好快: 我哋雖然冇賣,但係會同老板反映吓,佢唔講我仲以為佢係老板,靚女待應好多時都在宜家嘅Cafe, 通常都係得個樣,有這種服務態度同質素,應該係第一次見。做到咁嘅價錢,有咁高整體評分,係勝於大部分同類型Cafe(荃灣區內應該冇對手), 物超所值。