🌟黎到荃新天地一樓,一路都想試呢間由名古屋黎既過江龍。 Pancake House Hoi Hoi 🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣🌟佢有A類同B類各選一款,我地揀左慢煮日式忌廉汁漢堡,同埋鐵板名古屋茄汁海蝦意粉🍖慢煮日式忌廉汁漢堡-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片-係童年回憶嘅意粉高級版🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)🥞草莓疏乎厘班戟($108)-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!-叫咗tiramisu味和草莓味-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁🍵抹茶latte-都幾大杯,有靚靚拉花-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦-奶味都幾出,

🌟入到去有去咗沖繩餐廳嘅感覺

🌟見到有荃灣限定既Hoi Hoi 二人餐,就即刻叫左🤣

🍖慢煮日式忌廉汁漢堡

-食落好有驚喜,忌廉汁調味一啲都唔單調,唔會過油膩,偏清爽

-慢煮過嘅漢堡好腍,又有肉汁

-配埋自家製嘅麵包,當中最欣賞竹炭麵包,好軟熟

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦意粉

-食咗呢個推薦嘅意粉,一啲都冇後悔

-鐵板熱辣辣咁上,仲要淋咗蛋汁

-茄汁意粉調味偏清爽,有香草味

-仲要配咗好多好大粒嘅彈牙海蝦,同埋腸仔片

-係童年回憶嘅意粉高級版

🥞 Tiramisu疏乎厘班戟 ($108)

🥞草莓疏乎厘班戟($108)

-嚟得呢度食,當然要食招牌菜Pancake啦!

-叫咗tiramisu味和草莓味

-兩款外表都100分,藝術品一般超級靚,打卡一流!

-上面鋪滿忌廉,忌廉非常幼滑,味道清爽不會過膩

-入面是兩層的pancake, 空氣感足夠,蛋味濃郁

🍵抹茶latte

-都幾大杯,有靚靚拉花

-抹茶和奶的比例剛剛好,茶味香濃,而且唔會過甜或過苦

-奶味都幾出,香濃幼滑

🌟購買任何食品,可以優惠價$30換購咖啡師即場用V60 or Aeropress沖煮嘅音樂家系列精品咖啡(原價$138), cp 值好高

-款式由扭 蛋命運決定你今日飲咩啡, 玩味十足

-音樂家系列都是SHB等級的高海拔極硬豆,風味甜美,水果香氣、酒香、茶香濃厚

-最後我抽中咗蕭邦 Chopin,由葡萄乾蜜處理 Raisin Honey,而風味:桃,士多啤梨,櫻桃,香檳•玫瑰

-最重要嘅係支持本地烘焙品牌!