2024-07-21
🥵炎炎夏日,如果有啲酸酸辣辣嘢食吓,真的能夠刺激味蕾,很受大眾歡迎👏咁啱經開荃灣,知道有好多抵食好味正宗越南🇻🇳菜小店,儘管試吓。不試還可,一試真係難忘,真係食過返尋味🤤。經開荃灣嘅街坊,不妨一試這間越南餐廳 #小越廚 真的要推介下👏二人餐真係好抵食$208【2個主食🍚🍜+3款小食🍗🥓♨️+飲品2杯🍻】🍜越式三寶湯河粉材料有扎肉、炸豬扒、春卷,配料好豐富😍湯底用牛骨熬製,飲落牛骨味香濃之餘胡椒味突出,加上炸蒜、芫荽、蔥、洋蔥同九層塔,個湯好香好飲,河粉吸晒啲湯好正🙌唔錯。🐓泰式海南雞飯雞油飯🍚唔錯,食到有淡淡雞油味。海南雞切🔪得算完整,大部份去咗骨,食喺來啖啖肉,啱晒我哋啲食肉獸😋。雞肉都算嫩滑,食起來冇乜負擔🫶🏻🥗泰式青木瓜沙律清甜嘅木瓜帶點辣味🌶️,而且甜中帶點酸味,十分惹味和開胃🤤倍感滋味,層次十足,咬口勁🥰🫔小食拼盤材料有炸雞翼、蝦餅、炸春卷,每樣各兩份,砌成小食拼盤。炸物炸得表面微脆,熱辣辣🤪蝦餅辣味適中,唔錯👍龍眼冰❄️、鹹檸檬梳打🥤2杯味道不錯,消暑、好飲✴️總體而言抵食又有質素正宗越南🇻🇳餐廳,值得推介👏✔️性價比高✔️份量多➕平價✔️地方就腳🚝✔️味道保證😋✔️多款口味🆙
二人餐真係好抵食$208
【2個主食🍚🍜+3款小食🍗🥓♨️+飲品2杯🍻】
🍜越式三寶湯河粉
🐓泰式海南雞飯
🥗泰式青木瓜沙律
🫔小食拼盤
龍眼冰❄️、鹹檸檬梳打🥤
2杯味道不錯,消暑、好飲
✴️總體而言
抵食又有質素正宗越南🇻🇳餐廳,值得推介👏
✔️性價比高
✔️份量多➕平價