2023-03-18 551 瀏覽
喺荃灣東亞花園打完波,想食健康野~上網一search搵到呢間,有啲印象之前喺荃灣地鐵站嗰邊有見過,於是入去試吓~呢間舖頭主打健康、新鮮即做、無任何添加同味精~飯係100%日本米同埋秘製日本醋~手撕雞青瓜飯團 $46即叫即做、分量十足嘅飯團,一個仲大過我成個手掌,平時lunch食呢個絕對夠食~拎到返屋企食仲熱辣辣,切開見到滿滿嘅手撕雞同青瓜,一食就知係心機野~堅係完全冇味精,好天然嘅味道,飯粒粒分明同飽滿,好食過華xx嗰啲連鎖集團超級多~鰻魚玉子青瓜炒麵 $63必食!所有嘢都係新鮮做,感覺真係好好~滑蛋新鮮炒起,鰻魚一啲雪味都無,炒麵嘅面底感覺好似健康嘅蕎麥麵,調味岩岩好,惹味得黎完全無味精,食完完全唔頸渴~木瓜鮮奶桃膠 $42係我飲過最好味嘅木瓜鮮奶桃膠~見到佢哋嘅木瓜係新鮮榨,桃膠即場預備,各樣嘢嘅配搭都非常之好~露兜水呢度另一個賣點係自家製嘅涼茶糖水,店主話係佢哋每日新鮮煲,雪櫃有幾多支就係咁多枝,保證新鮮製造~店主見到我熱氣,送咗呢支細支裝俾我試吓~呢個亦係我喜歡小店的原因,一食就知道呢一間好用心去經營的小店,有食材到客服,所有嘢都好貼心~大家經過都一齊支持下呢啲買少見少嘅小店~

手撕雞青瓜飯團 $46

鰻魚玉子青瓜炒麵 $63

木瓜鮮奶桃膠 $42

露兜水

2023-03-17
10 分鐘 (堂食)