2021-01-08
荃灣熊貓酒店地庫有兩間黃店,一間拉麵一間炸雞,都係同一個老闆,今次試吓炸雞先!😋 蒲燒鰻魚飯 $52😋 炸雞套餐:兩件炸雞+飲品 +$20感覺menu上面鰻魚飯張圖好似豐富啲🤔 實物有6小片鰻魚,如果無跟炸雞應該會覺得太多飯。鰻食燒得入味嘅,但好腍身,本身expect皮嗰個位會有少少煙韌,但就連皮都比較腍。飯上面嘅飯素痴咗喺鰻魚嘅底度,食多幾塊之後就覺得啲鰻魚有啲鹹。炸雞質素又唔錯,炸得幾脆,入面嘅雞肉幾厚實幾有口感,肉質都係嫩滑嘅😝 但略嫌雞味不足,重少少就好正!本身都少講杯飲品,因為通常都係咁㗎啦,但呢個凍檸茶真係搞唔掂🙈 首先佢兩片檸檬都偏細塊,唔係篤到幾多嘢出嚟。然後杯凍檸茶基本上係無茶味,已經唔係有無少甜嘅問題,飲落似糖水但其實都唔係甜到漏。感覺呢間餐廳環境有啲似快餐店,堂食用嘅餐具都係即棄,個炸雞仲要用個紙杯裝住,心諗:「點影相呀」😂
😋 蒲燒鰻魚飯 $52
😋 炸雞套餐:兩件炸雞+飲品 +$20