2010-05-12
聯發係荃灣區出左名既燒味店, 平時加料時間已經長龍, 過時過節人龍更加長, 分分鐘排到出馬路, 燒肉, 叉燒係街坊們至愛, 我更加係由細食到大, 可以話, 我咁喜歡食叉燒都係因為聯發 裝修係傳統燒味店, 吊晒d燒味出黎等大家一眼睇晒, 你覺得呢舊叉燒靚嗎? 可以, 你想要呢舊夠燶夠香? 無問題, 雖然店裡清潔度一般, 不過尚算坐得舒服今日, 心血來潮想食叉燒, 但又飽飽地, 就叫左個叉燒瀨 叉燒始終保持水準, 皮好香, 蜜糖又夠, 頭尾又有微燶堂食的確係唔同d, 平時通常係斬料返屋企, 已經唔熱, 堂食仲暖既叉燒, 配合鬆化既豬肉, 真係人生一大享受, 不過稍嫌叉燒不夠豬味, 如果豬味重d豬好, 呢樣燒肉就不同了燒肉明顯係經過香料醃製, 佢同太興燒腩仔唔同, 燒肉是肉多, 食肉"損"骨的, 如果想食幾層脆皮燒腩, 呢度滿足唔到你, 但如果係拜神燒肉, 呢度既燒肉相信"神佛"高興之餘, 食"神佛"口水尾既你都會高興
今日, 心血來潮想食叉燒, 但又飽飽地, 就叫左個叉燒瀨
叉燒始終保持水準, 皮好香, 蜜糖又夠, 頭尾又有微燶