2023-06-16 479 瀏覽
荃灣區竟然比我搵到有Omakase食,可能係荃灣第一間Omakase😗🍣Lunch Omakase Set $980🥚蟹肉茶碗蒸-面層蟹肉芡 蒸蛋嫩滑 鹹香🦪岩手縣生蠔-柚子啫喱柚子皮 蠔順滑 鮮甜味道重 後勁十足 幾清新🐟平靜魚-先食原味後食搽上醬汁 網燒外皮好香 魚肉有彈性🐙北海道八爪魚 -爽口具鮮甜味 粗管 配柚子胡椒 相當滋味🐠長崎沙錐魚-鮮質綿完 配蛋黃酥 食落鹹香鹹香 味道較重🐟時不知鮭魚-因為玩唔到識得返屋企 所以叫做時不知鮭魚 係鮭魚群入面嘅SSR🐠池魚-彈牙肉味偏濃 🐟喜之次-網燒外皮香味極為突出 魚味濃烈 相當出色🐠大吞拿魚腩-將外層炙香 等味道滲入中層 油香感強 紫菜增加脆口之感🦐縞蝦-蝦紅數極高 鮮甜味道爆燈 用火槍燒個蝦頭膏醬再放返係蝦面 🐚文甲-先彈牙後綿密之感覺🍘北海道吉列帶子-新鮮炸起 帶子肥厚大粒 十分鮮甜 配他他醬 紫菜脆口 口感好好🍱迷你丼-自家醃製三文魚籽+北海道馬糞海膽 先為醬油甜 再有魚籽爆開之鹹香感覺 然後綿綿濃甜海膽 出色👍🏻👅牛舌心 $184 (以6折換購)-舌心半生熟 又腍又爽口 牛香味勁重 配芥末籽無咁膩口 相當美味🍣吞拿魚蓉 柱貝

🍣Lunch Omakase Set $980

🐚文甲
-先彈牙後綿密之感覺

🍘北海道吉列帶子
🍱迷你丼

👅牛舌心 $184 (以6折換購)
🍣吞拿魚蓉 柱貝 手卷
-淡淡幽香嘅吞拿魚蓉再加鮮甜柱貝 味道會令人記住

🍨開心果味雪糕
-粒粒開心果 味道幾濃 又夠奶香

總括嚟講,味道非出色,壽司配搭花款多,食材新鮮,師傅用心講解同掣作,出色👍🏻