餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

📍位置有d偏僻, 喺荃灣西站行過嚟約12mins, 當係飯前做下運動啦🤣 🧩見到有幾枱客人玩board game, 以玩board game為主嘅cafe嚟講, 佢嘅質數算唔錯~~ Dinner set可以食到好飽, 慢慢坐🤭 店員話吧檯窗邊位置, 天光嘅時候可以遠眺荃灣海景㗎~ 🍴晚餐set: 餐湯, 法包, 主菜, 甜品, 咖啡/茶 💰HK$138 - $268 ➕ 10% 服務費 🍝 蒜香辣椒海鮮意粉 (HK$138餐) 蝦彈牙, 意粉al dente, 炒得乾身, 如果多啲蒜片洋蔥粒重味少少仲好 (我係濃味人😆) 🥧 甜品當日有抹茶芝士或者抹茶忌廉~ 我揀咗前者, 抹茶味幾出, 芝士唔算太濃 (所以唔滯🤭), 整體唔會太甜‼️

🍴晚餐set: 餐湯, 法包, 主菜, 甜品, 咖啡/茶
💰HK$138 - $268 ➕ 10% 服務費

羅宋湯(配法包)

蒜香辣係海鮮意粉

抹茶芝士蛋糕, 熱檸茶
2020-11-05
  • 抹茶芝士蛋糕