2024-01-17 185 瀏覽
荃灣美味式洒家同屋企人黎三希樓食午餐,呢度菜式豐富多選擇,好味有水準!🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶香煎蘿蔔糕💯香煎蘿蔔糕外脆內軟,廚師將佢煎得好靚,唔會太燶。蘿蔔的甜味臘肉和糯米粉相互融合,鹹鹹香香,讓人一口接一口欲罷不能。勝瓜洋蔥炒雲耳💯勝瓜洋蔥炒雲耳係一道非常精緻嘅廣東菜,嚟自傳統廚藝嘅手法,完美地結合咗健康同美味。食材新鮮,烹調得啱啱好,每啖入口都係咁滑咁脆。勝瓜嘅清爽口感,加上洋蔥嘅微微甜味,令呢道菜肴充滿鮮甜感覺。雲耳亦都炒到啱啱好,夠晒爽口,又吸收晒啲調味料嘅精華。👍😋🌟而家我哋嚟聽下啲食客點評。一位顧客話,「呢個菜真係好正,勝瓜好有嚼勁,洋蔥同雲耳都好夾,我每次嚟都一定叫!」另一位則讚賞咗烹調嘅手法,話「師傅嘅火侯掌握得好好,雲耳炒得啱啱好,唔會太過柔腍。」🎉😍整體嚟講,勝瓜洋蔥炒雲耳係一道充滿色香味嘅佳餚。無論係想健康食飯嘅朋友,抑或係想嘗試新口味嘅食客,呢道菜都絕對值得一試。下次大家有機會嚟到廣東,千祈唔好錯過咗呢個美食啊!🙌🌈😄鮮蝦腐皮卷💯鮮蝦🦐腐皮卷係腐皮入面包滿鮮蝦和蔬菜,鮮蝦的鮮甜和腐皮的酥脆相互融合,再加上充滿水份的蔬菜,令整件鮮蝦腐皮增添濕潤感,美味更加

🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶🔹🔶🔶🔶
香煎蘿蔔糕💯

勝瓜洋蔥炒雲耳💯

鮮蝦腐皮卷💯
鮮蝦🦐腐皮卷係腐皮入面包滿鮮蝦和蔬菜,鮮蝦的鮮甜和腐皮的酥脆相互融合,再加上充滿水份的蔬菜,令整件鮮蝦腐皮增添濕潤感,美味更加發揮。

即撞豆腐花💯
即撞豆腐花即叫即撞,充滿豆香味,食落去暖笠笠。豆腐柔滑細嫩非常綿密,入口即化,豆香濃郁而不膩,甜度適中,令人一食上癮。