2024-12-23
荃灣廣場有一間人氣西餐廳,長期都坐爆人,今日就同朋友試吓。餐廳有好多唔同嘅套餐,有海鮮套餐、pizza套餐,我哋今次就揀咗食pizza餐🤩餐入邊包咗兩個餐湯,我哋揀咗蘑菇忌廉湯同龍蝦湯。蘑菇忌廉湯好creamy,但係菇味略嫌不足;相反龍蝦湯好有驚喜,配上青口同啖啖龍蝦肉,湯底濃郁得嚟又有咬口,十分滿足。然之後就嚟咗一個沙律,我哋揀咗泰式柚子蟹肉沙律,柚子蟹肉配上果醋,食落去感覺十分清爽,好開胃。小食我哋嗌咗香草煮青口,青口同埋蜆配上微辣嘅蕃茄醬同埋少量嘅白酒,十分惹味😛加上炭燒咗嘅麵包,加上呢啲醬汁特別好食😇嚟到主角pizza,上到枱熱辣辣仲係噴煙嘅,拎起一塊pizza,拉絲效果好勁😌配料都十分足料,有好多菇同雞肉🤤飲品方面,我朋友就叫咗可樂,我就叫咗薄荷朱古力,賣相十分有驚喜,好有聖誕氣氛🤣呢間西餐廳值得推薦🤩
餐入邊包咗兩個餐湯,我哋揀咗蘑菇忌廉湯同龍蝦湯。
呢間西餐廳值得推薦🤩