2020-10-08
荃灣西終於有好食嘅放題啦,呢間新放題就係位於荃灣西海之戀商場裏面,最特別嘅就係呢個商場係有Donki行㗎,每一次行完Donki都想搵啲嘢食下,今次就嚟到呢一間品川日式放題。一入到門口,就係一間好友日式feel嘅日本放題,因為今日食飯時間係星期三平日,所以唔使卜位都有得Walk in進入,而可能因為疫情嘅關係,個場好大,但係都坐唔晒,不過海景位就全部爆曬,所以你要海景位嘅話,就真係要早啲book位啦。來食日本放題第一樣野要嗌嘅,就一定係刺身啦,呢度啲刺身好新鮮,甜蝦啦帶子啦同埋三文魚都好新鮮,份量係你寫幾多就拎幾多㗎咁所以就返自己想要嘅份量你order啦。手卷個份量都好大,炸軟殼蟹都炸得幾好食,但係紫菜就略嫌有少少淋,如果可以再脆啲就好啦。跟住就到燒物,呢兩樣野真係幾好食㗎,我覺得係必叫嘅,第一個就係燒牛舌,第二個就係呢一個芝士焗帆立貝。都壽司啦,呢一系列嘅都係黑松露醬壽司,啲黑松露同啲魚生都好夾我覺得呢一個系列都可以每一樣試幾件,始終壽司都好飽㗎。個鰻魚汁就略為少咗一啲,但係都可以接受的。個芝麻雞翼都幾特別,炸得幾鬆脆,但個炸蠔就有點兒細舊,鍾意食炸蠔嘅都可以點一夠來試吓。個和牛壽司都
一入到門口,就係一間好友日式feel嘅日本 放題,因為今日食飯時間係星期三平日,所以唔使卜位都有得Walk in進入,而可能因為疫情嘅關係,個場好大,但係都坐唔晒,不過海景位就全部爆曬,所以你要海景位嘅話,就真係要早啲book位啦。
個和牛壽司都幾唔錯㗎。
然後到個牛肉鍋,因為好想食熱野,所以就叫咗一個啦,裏面有好多肥牛同埋蔬菜,如果幾個人來食可以叫一個嚟share 㗎,因為都好大份。
最後就到甜品啦,係好好味嘅Häagen-Dazs啊,而且仲有好多口味揀㗎,所以記住去攞雪糕呀。