2024-11-25 47 瀏覽
前排去荃灣睇吓有咩食,本身想食米線,點知經過米線附近有間串燒小店好似幾抵食咁!一串$10起!而且佢開到凌晨12點,同埋啲歌都幾啱我聽🎶坐低嘅時候,佢俾咗個前菜,係帶子裙邊~細細碟幾開胃~然後前菜我哋另外都嗌咗個蟹肉脆皮沙律🥗我覺得佢個賣相幾可愛☺️個脆皮有啲似春卷皮,加埋啲青瓜同埋蟹籽口感好豐富!另外我哋都叫咗好多唔同嘅串燒🍢差唔多叫咗20串😂有啲試咗都幾好食!同埋佢調味料區有個係柚子鹽都幾得意!-燒鰻魚肝🐟 燒鰻魚食得多,鰻魚乾,真係第一次試!表層微焦帶有適中的鹹度👍🏽-燒雞皮🐣呢個係一致認為最好食!燒到金黃酥脆好似食緊薯片咁-鹽燒牛骨髓🐮串燒裏面比較少見~仲要佢都幾大串!鹹香味道濃郁-月見免治雞肉軟骨🍗居酒屋必點~靚蛋加上雞肉軟骨,口感豐富多變-蒜蓉封門柳🥩極多蒜!濃郁的蒜香加上封門柳,都冇冚過咗牛嘅味道-芝士流心大啡菇🍄‍🟫口感豐富~我哋影相影咗一段時間切都仲係有流心!-燒午餐肉|燒燒賣其實好似第一次見串燒舖有燒午餐肉🤔食完依兩樣唔知點解好想食個公仔麵🤣佢哋整得啱啱好!另外舖頭都有啲串燒喺出邊比較少見嘅,例如雞腳筋同埋燒田雞!最後我哋都叫咗兩杯嘢飲嚟做總結~分別係大話七同埋荔枝燒酎

-燒鰻魚肝🐟

-燒雞皮🐣
呢個係一致認為最好食!燒到金黃酥脆好似食緊薯片咁

-鹽燒牛骨髓🐮
串燒裏面比較少見~仲要佢都幾大串!鹹香味道濃郁

-月見免治雞肉軟骨🍗
居酒屋必點~靚蛋加上雞肉軟骨,口感豐富多變

-蒜蓉封門柳🥩
極多蒜!濃郁的蒜香加上封門柳,都冇冚過咗牛嘅味道

-芝士流心大啡菇🍄‍🟫
口感豐富~我哋影相影咗一段時間切都仲係有流心!

-燒午餐肉|燒燒賣

另外舖頭都有啲串燒喺出邊比較少見嘅,例如雞腳筋同埋燒田雞!最後我哋都叫咗兩杯嘢飲嚟做總結~分別係大話七同埋荔枝燒酎,拎嚟配串燒一流!