餐廳: The 5B Private Corner
資訊:

2023-04-16 3506 瀏覽
【荃灣隱世海景休閒Cafe☕️𝒯𝒽𝑒 5ℬ 𝒫𝓇𝒾𝓋𝒶𝓉𝑒 𝒞𝑜𝓇𝓃𝑒𝓇 】-呢間餐廳小編食過幾次😙通常都係晚餐去幫襯😜第一次下午茶嚟食~原來下午茶好抵食🤩仲免加一👍🏻嗱嗱聲出個食評同大家分享😝-好似係前年生日男朋友上網搵餐廳同我慶祝😜先發現到呢間咁正嘅cafe~佢嘅裝修好有屋企溫馨嘅感覺🏠窗邊仲可以望到海景🌅上黎嗌啲嘢食望住過海真係幾chill架😙呢到仲係無限時🕰️想坐幾耐都得餐廳仲提供左書同埋board game♟好啱朋友聚會,順帶一提餐廳老闆好nice哦👍🏻-😋香煎慢煮西班牙黑毛豬配手工蘋果醬🥩$128主食有得揀意粉或者薯條🍟小編嗌咗薯條😳勁多同埋好香脆👍🏻黑毛豬肉質柔軟😝以香煎和慢煮嘅方式😋令佢更加鮮嫩多汁~小編要點名推薦佢自家製嘅蘋果醬😍酸甜口感加上芥末籽可以平衡豬肉的油膩感🤩仲增添一份清新嘅感覺😗最後最後佢嘅沙律菜爽脆🥗個醬汁酸微微好開胃🤩整體都幾好食🤤好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗-😋意大利黑松露雜菌意粉🍝$68意粉偏硬身😗黑松露香氣濃郁😍仲有好香嘅奶油味🤤口感creamy又唔會令人覺得油膩😌多汁嘅雜菌令意粉味道更豐富~好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘-😋原味芝士蛋糕🍰 $28芝士味香濃😗口感幼滑

佢嘅裝修好有屋企溫馨嘅感覺🏠窗邊仲可以望到海景🌅
上黎嗌啲嘢食望住過海真係幾chill架😙
呢到仲係無限時🕰️想坐幾耐都得

香煎慢煮西班牙黑毛豬配手工蘋果醬

😋香煎慢煮西班牙黑毛豬配手工蘋果醬🥩$128
主食有得揀意粉或者薯條🍟小編嗌咗薯條😳勁多同埋好香脆👍🏻
黑毛豬肉質柔軟😝以香煎和慢煮嘅方式😋令佢更加鮮嫩多汁~
最後最後佢嘅沙律菜爽脆🥗個醬汁酸微微好開胃🤩整體都幾好食🤤

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌗

意大利黑松露雜菌意粉

😋意大利黑松露雜菌意粉🍝$68
意粉偏硬身😗黑松露香氣濃郁😍
仲有好香嘅奶油味🤤

口感creamy又唔會令人覺得油膩😌
多汁嘅雜菌令意粉味道更豐富~

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌘

雞翼外皮酥脆😙配合明太子的鹹香味道
非常香口美味~不過略嫌定價有點高😗

好味指數:🌕🌕🌕🌖🌑

😋熱情果菠蘿梳打🍹+$18
菠蘿梳打口感清爽,而且氣泡細緻豐富,好啱係炎熱的天氣中享用👍🏻

好味指數:🌕🌕🌕🌕🌑

😋凍檸檬茶🥃+$2

呢間係小編私心推介嘅隱世cafe😝環境舒適食物高質🤣下午茶以cafe黎講價錢優惠💰唯一缺點可能就係唔就腳😂

📍The 5B Private Corner (荃灣)
荃灣柴灣角街38-40號銓通工業大廈5樓B室
💸人均消費:$149