2022-08-14
今年6月去完瑞士,返嚟發現原來有間叫Chalet嘅餐廳,其實係瑞士好多度假嘅小屋都會叫chalet,早排仲係心心念念瑞士,今晚終於有機會到訪呢間西餐~雖然係以瑞士小木屋命名,不過呢到嘅料理水準完勝瑞士啲餐廳🫡法國麵包蟹燴意大利飯 ($258) 意大利飯都好有咬口,而且索晒啲精華,食落去蟹膏味好香😍佢仲附有一啲薄脆,令個意大利飯嘅口感更加豐富🥳麵包蟹兩隻蟹鉗好cute,但係私心希望可以多少少蟹肉,唔係好夠喉😛黑松露薄片配大利飯配美國大啡菇牛肝菌泡沫 ($248)呢個一上菜賣相已經夠晒吸睛🤪意大利飯好creamy,加埋真材實料嘅黑松露同埋好多菇,食落去啖啖都好滿足🥰嗌咗個side dish 麵包($38) 估唔到好有驚喜💗 呢個麵包上枱個時熱辣辣,外面烘烤到有少少脆,入面係超鬆軟,最推介係呢個,配湯應該好正🫶🏻整體嚟講,呢到嘅裝修都幾舒服好坐,真係有種瑞士小木屋,假日過嚟放慢腳步嘅感覺😆特別一讚餐館嘅服務十分出色,畀人賓至如歸嘅感覺,難怪就算定價拍住瑞士,當晚都可以近乎full house!❃注意❃餐廳不設tap water,如果嗌水係要畀錢的~
❃注意❃
餐廳不設tap water,如果嗌水係要畀錢的~