2024-02-14
已經第二次去呢度食,上次來食lunch,覺得環境唔錯,全部落地玻璃,空間感夠大,見到最近好多人打卡呢個「8週年限定鳥籠盛宴」$498好吸引🤩所以專程過嚟食晚飯☺️Waiter 捧上一個大鳥籠,分咗三層,有前菜,主菜,甜品,湯及兩杯飲品,賣相夠吸睛。前菜:有沙律同Parma Ham蜜瓜。沙律夠新鮮。Parma Ham夠大塊,蜜瓜夠甜,一齊食,味道夠balance,唔錯**酥盒有明太子蟹肉或黑松露野菌,我哋揀咗明太子蟹肉酥盒,酥盒夠酥脆,裹面蟹肉份量好足,醬料調味配合蟹肉食落夠鮮甜,配上明太子沙律,味道更加特出。**脆脆雞翼炸醬夠薄,雞翼夠大隻,好香牛油味,有d似越南牛油雞翼第二層就有龍蝦湯、黑松露酥同海苔魷魚天婦羅。龍蝦湯鮮甜濃郁,飲落有好多粒粒龍蝦肉,同埋好滑。**海苔魷魚天婦羅酥脆魷魚有咬口,配海苔好香口,唔錯**鳥籠底層是主菜,可以在豬、牛、魚中三揀二。🐷 西班牙黑毛豬肉黑毛豬肉質鮮嫩juicy,已切好一件件細細件。一口一件,食落仲有淡淡香草味,底下仲有紫薯蓉,好味。帶有豐富嘅油花,兩款主菜都好美味。🐟 海魚柳配芒果莎莎魚柳煎到魚皮脆脆地,魚肉夠實又滑,芒果莎莎酸酸甜甜,同魚柳好夾,
**脆脆雞翼
炸醬夠薄,雞翼夠大隻,好香牛油味,有d似越南牛油雞翼
第二層就有龍蝦湯、黑松露酥同海苔魷魚天婦羅。
龍蝦湯鮮甜濃郁,飲落有好多粒粒龍蝦肉,同埋好滑。
**海苔魷魚天婦羅酥脆
魷魚有咬口,配海苔好香口,唔錯
**鳥籠底層是主菜,可以在豬、牛、魚中三揀二。
🐷 西班牙黑毛豬肉
🐟 海魚柳配芒果莎莎
魚柳煎到魚皮脆脆地,魚肉夠實又滑,芒果莎莎酸酸甜甜,同魚柳好夾,好味好開胃。
跟餐包兩杯指定特飲:
草莓樂園:顏色鮮艷,賣相夠靚,飲落甜甜地,清新又解渴
冷泡水菓茶:內有菠蘿、橙、熱情菓等⋯唔會太甜,感覺好解渴。
甜品:
**迷你芝士蛋糕,馬卡龍
蛋糕夠滑:小小甜,細細件,一啖一件。
馬卡龍:香港好難食到好食馬卡龍,呢間都算鬆脆,如果可以減甜就更加perfect👍
總結:呢個餐望落好似好少野食,但係食下食下原來都好夠飽,加上坐得舒服,絕對啱同朋友食飯+傾偈