2017-03-28
今次係第二次幫襯,之前幫襯過已經覺得味道好好,所以屋企人生日都撰呢餐廳,門面特別,餐廳格局裝修好,樓底高,環境舒適,最岩傾計。廚師如常吃完一道才順序上其他,一啲都唔會有趕你走嘅感覺好啦正式講野食啦,前菜有温泉蛋配法國白蘆筍,Caesar salad及鵝肝多士,我唔食蘆筍都覺得呢個前菜好食,沙律更加係開胃菜,本人喜歡鵝肝當然係好味之後就係湯啦,今晚有洋蔥湯同蕃茄蟹肉,我撰左蟹肉。上次飲過磨菇忌廉湯已經一試愛上,今次更加期待佢嘅湯,當然不負所望到主菜啦,我地就叫左海膽意大利飯同牛扒羊架豬頸肉,兩者賣相好同味道都非常好飲品方面,我地試左士多啤梨乳酪沙冰同玫瑰花茶.到最後甜品方面,叫左個伯爵茶奶凍及香桃朱古力,最優勝地方係唔甜,食飽左都唔會覺得濟,伯爵茶更加係出色期待下次光顧再有新驚喜
好啦正式講野食啦,前菜有温泉蛋配法國白蘆筍,Caesar salad及鵝肝多士,我唔食蘆筍都覺得呢個前菜好食,沙律更加係開胃菜,本人喜歡鵝肝當然係好味 之後就係湯啦,今晚有洋蔥湯同蕃茄蟹肉,我撰左蟹肉。上次飲過磨菇忌廉湯已經一試愛上,今次更加期待佢嘅湯,當然不負所望 到主菜啦,我地就叫左海膽意大利飯同牛扒羊架豬頸肉,兩者賣相好同味道都非常好 飲品方面,我地試左士多啤梨乳酪沙冰同玫瑰花茶. 到最後 甜品方面,叫左個伯爵茶奶凍及香桃朱古力,最優勝地方係唔甜,食飽左都唔會覺得濟,伯爵茶更加係出色 期待下次光顧再有新驚喜