2023-11-20 431 瀏覽
環境:見呢間餐廳離荃灣站唔係好遠,就試吓😃 喺地下有lift直上3樓餐廳,入到去裝修有少少舊,但地方都闊落,兩個人坐六人卡位🤪🐷食物:燒聖子,$18💸,聖子好滑,好新鮮,加埋上面啲配料食唔錯😋.燒蠔,$18💸,燒得太熟,有啲難咬😅,建議大家試燒聖子蟹肉炒飯,$83💸,好大份,但味道好淡,多人嘅話可以嗌一個夠三四個人食,但兩個人嘅話可以嗌其他代替🦀馬拉盞炒通菜,$78💸,必嗌嘅菜,炒得惹味,但有少少鹹,適合鍾意食重口味嘅人(me!) 🤭 佢哋好似都係用泰國嘅通菜炒所以會比普通通菜幼啲咖喱軟殼蟹+蒜蓉包條,$138💸,咖喱味偏甜,為食豬覺得唔錯,但濃啲會好啲😔,軟殼蟹同埋蒜蓉包都好脆,配埋咖喱好夾,如果咖喱有得揀辣會更加好🌶️泰式椒鹽粟米,$78💸,為食豬差唔多食完以為漏單,問一問就嚟咗,份量都幾多,好香口燒得好香😍,但有少少辣🥵青檸梳打,$28💸,每次食泰國嘢都要配嘅嘢飲,正正常常,但冇餐牌上show咁大杯😂.龍眼冰,$28💸,本身想嗌椰青,可惜賣晒就揀咗另外一個招牌龍眼冰,都幾解渴,係唔錯嘅選擇🧊
🐷
燒蠔,$18💸,燒得太熟,有啲難咬😅,建議大家試燒聖子