依間餐廳位於荃灣最多野食既大鴻輝樓上,一入到去就見到海鮮檔有好多新鮮海鮮,對於海鮮控既我即刻心心眼😍。另一邊的雪櫃內有多款生肉串燒同飲品雪糕。海鮮款式:蠔、硯、螺、扇貝,魚🔥玩住燒🔥每枱客人坐既位置旁邊都有一個水缸放生蝦。邊燒烤邊近距離望住蝦蝦游水超得意。我想夾D蝦上嚟,但佢地太生猛,更發生「走左」兩隻蝦既哈碌情況。提示係一定要夾實蝦既中間,之後夾落凍冰水筒再蓋上碟子等幾分鐘先燒。依款蝦既品種係大頭蝦,蝦頭有好大pat蝦膏,一啖吸入的感覺很幸福呢~ 加少少鹽燒會更好味。🔥鮮味海鮮燒烤🔥所有海鮮清燒已經好夠味(因為燒烤大火會逼出海鮮既海水味,自帶少少鹹味),食落全部都好鮮甜香口。當然加入牛油同蒜蓉醬油可以提鮮。魚亦非常鮮,將魚皮烤至兩面脆身,加入燒烤辣椒粉,魚質係 超滑一咬即融,一梳梳肉咁食。⭕值得一提,燒烤爐有上、下兩格更方便到客人可以同時燒烤多款食物。💯🍴另外生肉串燒亦非常好食。依間燒烤餐廳食物非常高質,任食時間亦令人高興,一般燒烤餐廳都係燒1.5-2小時會有少少趕,而依間為客人提供3小時的慢活時光,可以慢慢享受食物。❤️鍾意海鮮既朋友仔一定要到荃灣食「蝦蝦燒」享受慢活燒烤時光~

海鮮款式:蠔、硯、螺、扇貝,魚

🔥玩住燒🔥

🔥鮮味海鮮燒烤🔥