2015-08-23 1038 瀏覽
見到UFood雜誌介紹左依間cafe,見d All day Breakfast 唔錯幾吸引於是去試下。好彩早到,人唔太多一去到就有張四人台,坐唔夠一陣已經滿座。店鋪唔大,只有十多個座位,小小的店鋪仔加上一些小飾物和柔和的燈光,店鋪環境氣氛十分溫馨,好適合假期舒舒服服嘆返個All day Breakfast 。店鋪設有一個大Menu,以黑板形式展示,黑板有圖有字有畫,可見店主的心思。店鋪一共有四款All day Breakfsat,我地一行三人,於是分別叫左三個唔同嘅All day Breakfast.1.比利時鬆餅 All day Breakfast($65)配有沙律菜,兩粒車厘茄,一條法蘭克福腸,一塊煙肉,火腿奄列,薯角和兩塊鬆餅。份量十足。食曬成份都幾飽。65元都算幾抵食。另外,鬆餅外脆內軟,配以蜂蜜,不似一般糖漿過甜只有甜味,蜂蜜糖漿不會過甜,蜂蜜味幾濃郁,味道不錯!2.英倫熱香餅 All day Breakfast ($65)配有沙律菜,兩粒車厘茄,一條法蘭克福腸,一塊煙肉,牛乳炒蛋,薯角和兩塊熱香餅。廚師很有心思,在熱香餅上以糖霜粉整左個心形圖案,熱香餅好鬆軟,煙肉唔肥,好瘦

比利時鬆餅 All day breakfast

配有沙律菜,兩粒車厘茄,一條法蘭克福腸,一塊煙肉,牛乳炒蛋,薯角和兩塊熱香餅。廚師很有心思,在熱香餅上以糖霜粉整左個心形圖案,熱香餅好鬆軟,煙肉唔肥,好瘦,食落不會覺得很膩,牛乳炒蛋好滑好好味。
另外跟餐點了一杯抺茶牛奶,很重抺茶味,加入牛奶和忌廉,喝起來很順滑。
英倫熱香餅 All day breakfast

抺茶牛奶(凍)

3.法蘭西吐司All day Breakfast ($65)
配有沙律菜,兩粒車厘茄,一條法蘭克福腸,一塊煙肉,牛乳炒蛋,薯角和兩塊法蘭西吐司。法蘭西吐司炸至金黃色,與傳統的花生醬西多不一樣,這個吐司配以黃桃醬,味道清新,是一個不錯的配搭!
法蘭西吐司All day Breakfast
2015-08-23