之前社交平台瘋狂洗版嘅both.by texas burger到依家終於冇乜人排隊啦!之前都聽過旺角本店texas burger係好出名嘅專門店 今次唔駛去旺角都可以一嚐為快😙🍔德州燒烤牛肉漢堡💰138炸洋蔥圈就係德州燒烤牛肉漢堡嘅highlight!三個疊埋一齊嘅洋蔥圈令整體漢堡嘅高度再上一層 新鮮炸起亦好香口下面仲有兩塊煙肉墊住 煎得好乾身令口感卜卜脆咁 再配上成塊嘅半融芝士同牛肉餅 口感非常豐富 包身亦焊得酥脆 不過略顯較乾身🍔卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡💰138呢個係經典芝士牛肉漢堡 但係芝士都有明顯嘅兩層 上面蓋住嘅一層芝士下面仲有結塌塌嘅醬 整體口感酸甜帶有芝士味!牛肉餅下面其實都有一層醬汁 食得出牛肉餅入面唔係well done所以好嫩而中間仲有清新嘅番茄同生菜 但係包底都係吸乾淨左醬汁嘅味道 會有小小膩同埋油 不過包身甜甜地算好食!兩個餐都有搭配薯條 薯條係粗身都有裹上一層炸粉 整體入面薯蓉感覺幾好味 唔油膩!🥓全日早餐💰128擺盤好靚!同清晰易分入面有煎蛋 德國香腸 煙肉 牛油炒蘑菇 煙燻番茄 茄汁豆焗薯同埋一塊牛油多士煎蛋真係可以見到尚未成形嘅蛋黃 仲要係橙金色令人眼前一

🍔德州燒烤牛肉漢堡
💰138
德州燒烤牛肉漢堡

🍔卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡
💰138
卡爾谷煙燻車打牛肉漢堡

🥓全日早餐
💰128

煎蛋真係可以見到尚未成形嘅蛋黃 仲要係橙金色令人眼前一亮!德國香腸唔係脆身一切就開 而係好似肉糜咁一舊舊篤出來食 唔會太鹹幾好味

煙肉比較似煙鴨胸嘅感覺 個人會比較鐘意更酥脆嘅煎煙肉 而炒蘑菇真係好出色 感覺牛油配上菇類都真係百搭!

煎蛋下面有一舊焗薯 隔離都有塊牛油多士 表面脆卜卜但係內裡十分柔軟!而茄汁豆都同出面嘅唔同 調味淡所以更好味 整體推薦!
全日早餐

🍨Pink Panther
💰+37
呢個milkshake包含左混合雜果 雪糕同yogurt 外表好靚呈現粉紅色 texture都好濃厚!上面仲有唧滿嘅cream~
Pink  Panther

☕️Latte
💰+25
呢杯份量好多 拉花都還不錯~
Latte

🥣Soup Of The Day
今日嘅餐湯係南瓜湯 表面上浮左一層忌廉 而內裡南瓜蓉口感都十分黏 幾好飲
南瓜湯

因為我地唔係坐靠窗所以冇得睇出面嘅風景 但係呢度每張台凳都坐得好舒服 真係好啱同frd吹水!仲有bar台望住bartender調酒 配上動感十足嘅bgm整體氛圍好好!

📌 B.O.T.H. by Texas Burger (荃灣)
荃灣大壩街4-30號荃灣廣場3樓337號舖
2021-10-08