2021-10-17
Pickabowl 🍚|荃灣 新革命 健康有營之選|😋今日做完gym唸住揾d野食下,但其實附近又無乜啱食,做完gym想食翻少少多蛋白質,但又唔好太多碳水既野。行行下見到尼間pickabowl,好似幾正甘,可以揀自己想食既野,更加重要既系,佢有椰菜花飯同糙米飯可以揀,仲有好多冷壓果汁可以選擇。🍜帆立貝焦糖火炙烏冬期間限定既野甘更系要試下佢啦。更何況食壽司我最中意就系炙燒系列,帆立貝仲要系低脂既優質蛋白質。味道比我想象中好,大大粒既帆立貝,表面經過炙燒,更加鮮味,仲有少少既焦糖風味。面頭仲有經過炙燒既沙律醬,真系好好味。配菜方面,尼一碗就揀左和風系列。有青豆,豆腐,紅蘿蔔同南瓜,醬汁都系偏向和風既味道。底層就揀左烏冬。烏冬好夠彈牙。其實成晚食曬真系好夠飽!做完運動食翻碗真系幾唔錯。😚😚🍥我地仲upgrade到套餐,入面有一碗味增湯,布丁同半熟蛋。味增湯味道好清新,布丁都好軟滑,半熟蛋撈埋入烏冬入面食,好滑溜,更加滿足🤩🐟DIY 三文魚+ 松阪豬另外一款我地就揀左一個自選系列,揀左三文魚同松阪豬,而,配料就揀左彩虹,底層就揀左一半系黃薑椰菜花,一餐半系糙米。我揀既三文魚系辣辣地既口味,第一啖
|荃灣 新革命 健康有營之選|
🍜帆立貝焦糖火炙烏冬
🐟DIY 三文魚+ 松阪豬
另外一款我地就揀左一個自選系列,揀左三文魚同松阪豬,而,配料就揀左彩虹,底層就揀左一半系黃薑椰菜花,一餐半系糙米。我揀既三文魚系辣辣地既口味,第一啖比想象中辣,但之後就覺得都ok, 三文魚幾新鮮,油脂感都好足。松阪豬都真系好好食,好juicy, 肉質都好嫩,烘烤得岩岩好。底層仲系黃姜椰菜花,可以大大減少左碳水化合物。😚
🍹cold pressed SUPER FOOD
使用左紅菜頭,蘋果,羽衣甘藍,藍莓同檸檬 而制成,仲可以加奇亞籽添,夠曬健康!
📍 Pickabowl (荃新天地) (荃灣)
荃灣楊屋道18號荃新天地2期地下G06號舖