2022-07-05
❤️ 上次同媽咪喺荃灣發現咗間高質西餐廳🍴😍😍❤️ 入到去發現分咗唔同嘅用餐區。戶外區就係木製餐枱,比較休閒。室內區就用上皮製梳化,燈光比較暗,多啲浪漫氣氛💓我哋就坐咗喺戶外high chair(但係當日關上了落地窗,都係有冷氣的👍🏼),影出嚟感覺到好靚🥰❤️ 當日選了兩個lunch set ~ lunch set 包括左是日餐湯 (當日係蔬菜湯) 同自家製麵包🍞自家製麵包好高質😍 有喺酒店嗰啲包嘅感覺😁另外飲品方面超驚喜!除咗普通奶茶檸茶,仲有得揀Latte, mocha, chocolate, soft drink or juice!!!🍹 ☕️ 勁開心😍 全部都唔使加錢嗰日揀咗朱古力🍫,又靚又好飲😋❤️ 法國麵包蟹燴意大利飯 $218超creamy的!除咗混在飯中的蟹肉,仲有兩個大蟹鉗可以食👍🏼上邊仲有一塊焗芝士脆片,連埋意大利飯一齊食更加惹味~❤️ 傳統西班牙烤乳豬 $238另外,都好推薦大家嗌西班牙烤乳豬🐖不過就要預啲時間等一等,因為即叫即烤👍🏼四大舊乳豬啲皮好脆,唔會太肥,又有肉食😊拌碟有薯蓉,酸菜,南瓜醬😍 推薦呢~❤️ 如果想食甜品可以另外加$38~ 我哋嗰日就冇嗌啦。整體來講都幾鍾
自家製麵包好高質😍 有喺酒店嗰啲包嘅感覺😁
嗰日揀咗朱古力🍫,又靚又好飲😋
❤️ 法國麵包蟹燴意大利飯 $218
上邊仲有一塊焗芝士脆片,連埋意大利飯一齊食更加惹味~
❤️ 傳統西班牙烤乳豬 $238
另外,都好推薦大家嗌西班牙烤乳豬🐖
不過就要預啲時間等一等,因為即叫即烤👍🏼
四大舊乳豬啲皮好脆,唔會太肥,又有肉食😊
拌碟有薯蓉,酸菜,南瓜醬😍 推薦呢~
❤️ 如果想食甜品可以另外加$38~ 我哋嗰日就冇嗌啦。整體來講都幾鍾意呢間餐廳,質素幾好😍