2022-09-07 717 瀏覽
今日出開荃灣,打算去行下donki入番少少零食,所以約左個friend係附近食下野!揀餐廳梗係交番俾我friend揀啦!佢揀左間環境都幾vintage,都岩女神們打卡📸 - Set Lunch -⦁Mushroom Tortilla磨菇奄列唔係用薯蓉,係用左新鮮薯仔切粒,入面仲有幾種唔同既蘑菇增加香味。⦁Pork Belly✨豬腩肉既皮脆卜卜,果味道完全唔似中式既咁咸,配埋果蜜糖蛋黃醬超夾!大家黎到必試豬腩仔👍🏻😋⦁Salad🥗都係一堆沙律菜,但唔係平時既黑醋,而用左紅色醬汁,味道酸酸甜甜,好開胃!⦁Churros With Nutella肉桂條炸得好香脆,上面灑上少少白砂糖,配埋榛子朱古力醬一齊食,甜而不膩! - Classic Food -⦁Pan Con Tomate🥖鮮番茄蓉焗法包用既系法包、生蒜同番茄。番茄就選用較生個種,切碎左有d咬口,而且底下既法包係薄片,有炸過,食落好似食緊pizza。 ⦁Grilled Green Pepper🫑油炸過的辣椒,皮薄內淋,再加上一點點鹽釣味,重點唔辣。果種唔辣係連唔食辣/小朋友既都食到!- Dessert & Drinks -⦁Cre

- Set Lunch -

⦁Pan Con Tomate🥖

⦁Grilled Green Pepper🫑

- Dessert & Drinks -
⦁Creme Catalana
西班牙焦糖燉蛋入面有橙皮同檸檬皮,清新得黎仲好creamy!

⦁Morning Sunrise
由芒果、橙汁、石榴同雪碧,酸酸甜甜都幾好味!

⦁Frambuesa
尼杯由覆盤子、檸檬同雪碧mix埋一齊,兩款果汁都系用新鮮果肉去榨,果感覺就似食左好蛋生果咁原汁原味!

2022-09-07
  • 脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬