2018-08-26 416 瀏覽
為慶祝媽咪生日,唔想餐餐食中餐,所以試下愉景新開嘅沖繩料理。又幾好味喎!真係有啲感覺番到沖繩。食物方面,我地叫左五個套餐,四個濃蝦壽喜燒湯麵配沖繩蒸餃子,一個椰子咖喱炊飯配粟米雞。濃蝦壽喜燒,湯底味道鮮及濃,好好味!有少少辣,未必啱小朋友。蝦新鮮彈牙。麵幼身及煙韌,正!如果多啲麵更好😜另外,每籠有四隻餃子,餃子大大隻,函料足,新鮮,肉同菜配合平均,皮薄函靚👍套餐好抵,包一個小食,一杯飲品。小食我們分別叫了一個南瓜芝士脆皮酥,兩個紫薯甘粟脆皮酥,一個黑椒炸脆雞,一個紫薯黑糖雪糕。南瓜芝士酥同紫薯甘粟酥,炸得好脆,芝士酥芝士是流心,紫薯又甘甜,好味到不得了!😋😋另外一個我超級鍾意嘅係紫薯黑糖雪糕,紫薯口感幼滑配上黑糖甘甜,超好味!😋😋至於黑椒炸脆雞,黑椒味濃左少少,但炸得都好脆,新鮮!另一個套餐係椰子咖喱炊飯配粟米雞,咖喱香濃,椰子味重,粟米雞用蒸籠上,蒸得啱啱好,雞也嫩滑😋兒童餐賣相很可愛😍洋蔥牛肉飯,汁料味道濃左少少。餐飲係蘆薈青提汁,阿女飲左一啖,話太甜,唔飲😥飲品方面,我們叫了黑糖檸檬水同黑糖檸檬茶,用黑糖真係好飲啲👍😋至於服務方面,員工尚算殷勤😊😊
濃蝦壽喜燒湯麵配沖繩蒸餃子

南瓜芝士脆皮餅

椰子咖喱炊飯配粟米雞

兒童餐配盧薈青提汁

兒童餐賣相很可愛😍洋蔥牛肉飯,
汁料味道濃左少少。餐飲係蘆薈青提汁,
阿女飲左一啖,話太甜,唔飲😥
紫薯黑糖雪糕

紫薯甘粟脆皮酥

飲品方面,我們叫了黑糖檸檬水
同黑糖檸檬茶,用黑糖真係好飲啲👍😋
至於服務方面,員工尚算殷勤😊😊

濃蝦壽喜燒湯麵配沖繩蒸餃子
南瓜芝士脆皮餅