2021-09-20
Lucy’s Cup🍹🧉|荃灣 良心茶飲小店 特色椰子奶蓋 夏日清涼好選擇|🙈我地係附近掃街,真係食左好多野,係豪大大附近,見到一間新既茶飲小店,裝修好少女,仲有好多打卡位,佢地都有好多飲品選擇,例如奶蓋,水果茶,沙冰,純茶等等☺️今次我地總共試左3杯,每杯都有佢地既特色,佢地大杯裝真係超級大杯,所以我地都係叫左M size☁️藍天白雲 (益力多乳酸沙冰)打卡一流,不過可惜我影得太耐,佢既漸變層已經唔係太出。整體甜度適中,我地叫左少甜,建議大家都可以點少甜。益力多味道好重,好開胃,夏天飲真係一流!🍓🍍菠蘿草莓moremore茶 佢地既水果茶都唔錯,佢地唔似其他水果茶,雖然入面好多片水果,但基本上其實大家都唔會食,或者其實都好難咬。但佢地既水果茶,下面已經有好多水果粒粒,一用飲管吸就食到啦。甜度方面都係叫左少甜,咁就岩岩好啦。另外我加左椰子奶蓋,雖然佢比起傳統奶蓋融得快少少,但整體感覺好輕盈,好重椰子味,同水果味都好夾,令我覺得好驚喜。🌹玫瑰荔枝茶尼杯我地叫左微甜,可以飲到佢地既茶底味。茶味濃度正常,有淡淡既玫瑰同荔枝味,都幾清新,岩曬夏天鍾意飲清新少糖既朋友仔。
|荃灣 良心茶飲小店 特色椰子奶蓋 夏日清涼好選擇|
☁️藍天白雲 (益力多乳酸沙冰)
🍓🍍菠蘿草莓moremore茶
🌹玫瑰荔枝茶