唔知大家覺唔覺得同你嘅另一半行IKEA係一好Sweet嘅事呢?所以我同M佬得閒都會去下IKEA,講下屋企可以點設計,用咩色調。依家除咗沙田、九龍灣同銅鑼灣之外,荃灣都開咗新IKEA,梗係去睇下啦。行完要醫肚,睇下Openrice,見到Chalet有成200個笑笑面,又咁啱喺正對面,就胆粗粗去試,點知真係唔錯喎。是日餐湯忌廉野菌湯,菇味濃郁,飲完啲菇味都久久未散,配埋餐包,正。香煎半熟吞拿魚伴三文魚籽吞拿魚煎到半生熟,有淡淡嘅煙燻味,同蛋黃醬好Match,配埋三文魚籽,口感豐富,呢個前菜一啲都唔馬虎。三文魚慕絲龍脷柳配菠菜忌廉汁香滑嘅龍脷柳包住肉質較實嘅三文魚,一次過食兩隻魚,口感豐富,點埋菠菜忌廉汁,好滿足。煙燻法國白春雞配地中海汁松子仁栗子蓉一打開嗰蓋,白煙徐徐上升,賣相一流,即刻聞到好香嘅松木煙味。半隻白春雞燒到好香,雞皮香脆,雞肉嫩滑,就連雞胸都好滑。特別喜歡甜甜哋嘅松子同提子乾,加埋栗子蓉,同雞肉異常咁夾,真係好細心嘅配搭。是日甜品我哋揀咗Chocolate brownie,朱古力味濃郁,好彩唔係好大舊,真係好飽。(記住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩樂日記

是日餐湯
忌廉野菌湯,菇味濃郁,飲完啲菇味都久久未散,配埋餐包,正。

是日甜品

(記住Like同Share畀朋友)

By A姐M佬 玩樂日記
2018-03-15