2024-10-16
[✨荃灣HOMELAND·氣氛一流高質打卡餐廳 ]#荃灣 #HOMELAND🔸煙三文魚凱撒沙律 $88煙三文魚份量十足,唔會太鹹,沙律新鮮口感爽脆,配上麵包糠,開胃之選🥰🔸酥脆炸雞翼 (5隻) 芥末蜜糖 $88揀左芥末蜜糖味,雞翼大大隻,外皮香脆,芥末蜜糖醬甜中帶微辣,好出色嘅一份小食😊👍🔸波士頓龍蝦占米多松露闊麵 $208半隻龍蝦上面舖滿左好多芝士,肉質紮實,味道非常濃郁🥳手工麵大大片好有特色,口感煙韌彈牙,掛滿黑松露醬&菇菌,淨係陣香味已經令人留哂口水💯💯🔸法式香草烤春雞配薯菜 $148慢煮烹調嘅烤雞肉質嫩滑,配菜薯蓉質感超滑溜,好好食😋🔸伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕 $178伯爵茶味濃厚配搭綿密嘅巴斯克芝士蛋糕🧀食落都唔會覺得太甜膩,餐廳有寫字服務,效果勁出色,畫得超可愛,無論係節日慶祝定生日飯都好,都係打卡一流必選🥰💞🔸玫瑰草莓綠茶梳打 $48啖啖草莓味配上綠茶梳打,飲落好清涼🤤 🔸蝶豆花花茶 $38花茶底部有蠟燭加熱,岩哂好chill咁慢慢嘆茶,花茶非常清新,顏色又係好夢幻嘅藍色,好岩打卡😳————————♡♡♡♡♡♡————————✨總結餐廳環境舒適,食物多元水準出色,無論大至
#荃灣 #HOMELAND
🔸煙三文魚凱撒沙律 $88
🔸酥脆炸雞翼 (5隻) 芥末蜜糖 $88
🔸波士頓龍蝦占米多松露闊麵 $208
🔸法式香草烤春雞配薯菜 $148
慢煮烹調嘅烤雞肉質嫩滑,配菜薯蓉質感超滑溜,好好食😋
🔸伯爵茶巴斯克芝士奶蓋蛋糕 $178
🔸玫瑰草莓綠茶梳打 $48
啖啖草莓味配上綠茶梳打,飲落好清涼🤤
🔸蝶豆花花茶 $38
————————♡♡♡♡♡♡————————
✨總結
餐廳環境舒適,食物多元水準出色,無論大至裝潢定小至餐具都好色彩繽紛,非常吸睛;加上呢度提供嘅寫字服務水準勁高,畫得超好睇!無論係節日慶祝定生日飯都好,都好推薦嚟呢度🥰💞
📍HOMELAND
🏠荃灣大壩街4-30號荃灣廣場B1樓B109-B110號舖