2024-10-07
lunch係荃灣想食台灣野, 第一時間就諗起大壩街呢間老厝邊! 裝修格局好有台灣sytle, 舖位細細但坐落又好闊落唔洗擔心, 同埋店員姨姨係台灣人好親切呀!食物價錢好親民, 一碗主食$50上下, 好岩食lunch ,出邊好難搵到呢個價了! 香蔥油嫩雞乾拌面拌面醬汁好足夠,係已經拌好先上唔洗自己再撈~ 醬汁好香甜好惹味。 雞肉嫩口有肉汁,食落絕對唔會鞋大碗公真心滷肉飯 (套餐)講到台灣野就梗係要食滷肉飯啦! 好香滷水味,肥瘦亦適中! 入口即化,好食的~(加) 花雕醉雞套餐加$15左右可以加小食醉雞好有酒香味, 肉質有彈性, $15有3舊真心抵食! 薯餅起司蛋餅因為之前聽過台灣人鐘意加左薯餅既蛋餅,難得係香港見到! 薯餅香脆配煎蛋香味 ,好得意! 唔會膩的!柳丁綠茶加愛玉柳丁(橙)汁加落綠汁到好夾, 酸酸甜甜好開胃, 炎炎夏日好岩飲~ 愛玉 (好似係加3蚊)亦飲落好軟滑冬瓜檸檬加愛玉冬瓜茶好有古早味, 感覺都幾健康~
香蔥油嫩雞乾拌面
大碗公真心滷肉飯 (套餐)
(加) 花雕醉雞
套餐加$15左右可以加小食
醉雞好有酒香味, 肉質有彈性, $15有3舊真心抵食!
薯餅起司蛋餅
柳丁綠茶加愛玉
冬瓜檸檬加愛玉
冬瓜茶好有古早味, 感覺都幾健康~