2022-11-27
🎤「我哋呢班打工仔 一生一世為錢幣做奴隸」呢首 #半斤八両 唱足咁多年無人不曉就係因為咁多年黎都唱足一班打工仔既心聲!🐶人人都想用最少既錢換最多既野做左咁耐人 我可以好明確話你知#以物易物 呢個遊戲唔好玩☹️不過唔好玩 都要繼續玩👉🏻👈🏻兩草今年年中係旺角捲土重來出名係草根價錢 平民美食 食個回憶 食個情懷 食到飽而想當年既#兩草 即係宜家既廿蚊 又換到啲咩返黎?✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ 小籠包胡椒湯 ❙ $40小籠包好味!皮唔算薄,因為有胡椒湯所以唔會乾,餡料都大大舊,湯底有啲似肉骨茶😂胡椒香濃郁,飲完幾暖身,我喜歡🫰🏻⍥ 胡椒肉骨茶 ❙ $36失禮晒我係第一次飲肉骨茶,一聞就知補野😂飲落有藥材味之餘亦有陣陣胡椒香,驅寒一流!三大舊肉都不能忽視🤤一咬就骨肉分離,好稔又入晒味。不過我地就嫌佢唔夠熱,相信滾啲效果會更令人滿意😌⍥ 蛋炒豬腸粉 ❙ $25😍喂~堅香喎!調味恰當,唔會過鹹或太甜而且算炒得乾身唔會油林林,真心幾好食😆😆⍥ 香煎脆邊蛋肉餅飯 ❙ $40碗細細顯得裝到滿滿的!🤤燶邊太陽蛋,蛋黃呈橙黃色,面頭大量青蔥,過份吸引🤩肉餅薄薄一層,睇就唔多覺眼,食落會明顯少少
呢首 #半斤八両 唱足咁多年無人不曉
兩草今年年中係旺角捲土重來
出名係草根價錢 平民美食
食個回憶 食個情懷 食到飽
而想當年既#兩草 即係宜家既廿蚊
又換到啲咩返黎?
✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎
⍥ 小籠包胡椒湯 ❙ $40
⍥ 胡椒肉骨茶 ❙ $36
⍥ 蛋炒豬腸粉 ❙ $25
⍥ 香煎脆邊蛋肉餅飯 ❙ $40
碗細細顯得裝到滿滿的!🤤燶邊太陽蛋,蛋黃呈橙黃色,面頭大量青蔥,過份吸引🤩肉餅薄薄一層,睇就唔多覺眼,食落會明顯少少,總體係唔差,不過就無驚喜嚕🤭
⍥ 滑蛋叉燒飯 ❙ $38
蛋都算滑溜,但相信可以再滑啲🤣叉燒唔會太肥,份量都多,海量蔥粒好加分💕又係一碗你想像到既味道😚
⍥ 咖央多士 ❙ $22
咖央聽聞係店家自家炒,薄薄一層慢慢滲出椰香😋唔會過甜!多士微脆香口,齒頰留香。
⍥ 檸檬薏米水 ❙ $22
聽講係自家製,好彩甜度低,解到渴亦好清新👍🏻減肥利尿去水腫最適合不過🥹
⍥ 丹南咖啡 ❙ $22
聽講係煉奶代替一般砂糖,所以額外會多左陣奶香味,我就唔識欣賞啦🤣