2023-02-04 1322 瀏覽
「草間彌生:一九四五年至今」展覽館係M+ 開幕,行完展館就去左展館底層既CURATOR Creative Cafe休息下CURATOR設有Printing Machine,可供客人隨意打印圖片在咖啡朱古力飲品或啤酒上,宜家只要購買 Artsy Print Coffee,就會送獨家M+草間彌生波點圖案環保杯套Artsy Print Coffee黎到睇草間彌生,當然揀個草間彌生print啦,揀左南瓜款,叫了Latte,因為Artsy print只可以叫凍的,個print真係好靚,奶泡好厚好綿,咖啡味亦都不錯的,不過可能整print既關係,奶比例相對較多,飲完成杯都幾飽焦糖香蕉慕絲蛋糕以草間彌生作品作靈感既蛋糕,同樣有著草間彌生既波點,賣相都幾靚,味道亦都無想像中咁甜室內座位好少,室外就有較多既高枱高櫈,不過攞住杯Artsy Print Coffee行出去室外個段路都真係幾高難度,好彩我都安全達陣無倒瀉,室外仲可以欣賞埋西九既景色,又有微微既海風,好chill呀

Artsy Print Coffee

焦糖香蕉慕絲蛋糕