2016-03-16 2637 瀏覽
昨天中午忽然想去半山走一圈,想起附近有一間社企餐廳一直想試,咁就不如這天lunch 試下啦。入座後,侍應auntie 好快手就拿menu給我。這天天氣有點寒冷,於是叫了牛扒餐($66),當係補充下體力啦。 餐湯同麵包好快就來到,非常有效率! 先說湯,味道不錯的,有一些椰菜及甘筍在湯裏,顔色淡淡的(証明冇乜點落牛精,好事來的!) 至於麵包,就像一塊超迷你印度薄餅(如圓),味道淡到基本可説甚麼味道都沒有! 好快,主菜來了!!牛扒比我想像中大塊,而且幾淋及幾有肉味,不過個蒜茸汁就麻麻,因為非常醎同食唔出蒜茸味(可能d醎味蓋過哂)。整體來說,除了那塊'麵包'有點搞笑之外,這個扒餐是合格有餘的!六十多塊錢可享用草飼牛,又有view, 又是社企, 令長者門可以老有所為,真是值得多点幫襯呢! Ps. 此店只做午市,晚餐不要來吃啊!

Ps. 此店只做午市,晚餐不要來吃啊!

2016-03-15