2015-10-19
響青山道睇完醫生之後諗住順道去埋拎集運,點知預正佢地食飯時間。。。咁咪去食餐飯先囉。響街行看到都有幾多人入呢間野,原來裏面係food court來的!兜左個圈,我揀左食呢間。任選一份包/熱食,兩份沙律同一杯飲品,只是$59.包,我選左煙三文魚牛角包,唔食三文魚,佢仲有得選巴馬火腿蜜瓜。 薄薄一片三文魚,上面放滿碎蛋沙律同生菜。三文魚唔會好咸,碎蛋絕不乾淨淨,有切成粒的蛋白,,上面就是蛋黃漿,包是在我點既時候先焗的,所以食時會有點暖暖地,牛角包都有啲軟而酥!見到芝士西蘭花,看到前面兩字,已想試。 但原來芝士味一啲都唔濃,有點似烚西蘭花加椰菜花咁.Caesar SaladCaesar汁唔多,羅馬生菜菜頗為新鮮,但配料只有極少量烤煙肉碎同,如果有啲芝士粉同芝士碎會好啲。咖啡香,咖啡豆磨了粉後既味道算純,但係奶就打得唔夠幼細,唔知關唔關太忙,多人排隊而影響質素事呢!兩個沙律加主菜同咖啡都係$59,平之餘又健康,是響附近返工的人的一個好選擇!
響青山道睇完醫生之後諗住順道去埋拎集運,點知預正佢地食飯時間。。。咁咪去食餐飯先囉。 響街行看到都有幾多人入呢間野,原來裏面係food court來的! 兜左個圈,我揀左食呢間。 任選一份包/熱食,兩份沙律同一杯飲品,只是$59. 包,我選左煙三文魚牛角包,唔食三文魚,佢仲有得選巴馬火腿蜜瓜。
薄薄一片三文魚,上面放滿碎蛋沙律同生菜。三文魚唔會好咸,碎蛋絕不乾淨淨,有切成粒的蛋白,,上面就是蛋黃漿,包是在我點既時候先焗的,所以食時會有點暖暖地,牛角包都有啲軟而酥! 見到芝士西蘭花,看到前面兩字,已想試。 但原來芝士味一啲都唔濃,有點似烚西蘭花加椰菜花咁.
Caesar Salad
Caesar汁唔多,羅馬生菜菜頗為新鮮,但配料只有極少量烤煙肉碎同,如果有啲芝士粉同芝士碎會好啲。 咖啡香,咖啡豆磨了粉後既味道算純,但係奶就打得唔夠幼細,唔知關唔關太忙,多人排隊而影響質素事呢!