2023-08-14
🍟🍟🌭🌭星期六下午係荔枝角逛得耐,想搵間餐廳坐底食下下午茶,誤打誤撞發現到依間,地方寬敞,價錢親民選擇好多,即刻坐低入去慢慢簡單單tea menu 都有29個餐,未計lunch menu同大menu 都可以order,真係花多眼亂煙三文魚碎蛋沙律大牛角酥($40)聽到大牛角酥已經好想食,攞起上手,係熱辣辣架,咬落口好脆碎蛋沙律份量多,每啖都食到碎蛋👍🏻👍🏻👍🏻沙律亦好夠凍,唔會俾牛角酥影響溫度香脆拼盤crispy platter ($48)拼盤有炸雞翼、薯條、蜜糖腸再配左鮮雜果沙律,炸雞翼好熱辣辣,似乎係即叫即炸,炸粉唔厚,薯條好脆好香口,腸仔唔係普通既煎蜜糖腸,反而加左蜜糖係面,甜甜地都唔錯鮮雜果沙律另上,都好大份,而又好夠凍,食完熱食再食佢真係好夾薄荷鮮奶朱古力-熱加大 (跟餐加$13)可能order左加大,所以外賣杯上雖然熱辣辣,但薄荷味好多,係薄荷朱古力雪糕嘅味道,聯想到清涼嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻
煙三文魚碎蛋沙律大牛角酥($40)
聽到大牛角酥已經好想食,攞起上手,係熱辣辣架,咬落口好脆
香脆拼盤crispy platter ($48)
薄荷鮮奶朱古力-熱加大 (跟餐加$13)
可能order左加大,所以外賣杯上