2022-06-02
前排同朋友去開荔枝角D2 Place諗住行下,無意中發現倒呢間係一期比較隱蔽既小店,環境都幾闊落充滿大自然風既氣色! 今次係Tea既時間黎,所以都係食甜品多,味道都唔錯,值得一試!我地就叫咗兩個lunch menu,雖然話係lunch不過其實選擇入面有齊主食、小食同甜品! 跟餐揀咗一個沙律一個湯,是日餐湯係南瓜湯,味道都幾香濃! 沙律菜好新鮮,個醬用咗係黑醋加蜜糖芥末,酸酸甜甜好開胃! 套餐包咗鮮果冰茶,有啲西柚香,甜甜酸酸有助解膩炸魚薯條 $148炸魚大大塊食得出唔會係出面好平既果啲魚柳,炸粉不會過厚,薯條係比較粗身果隻,作為下午茶一流香蕉船伴意大利雪糕 $138好耐冇食過香蕉船啦,意大利雪糕有3球,口味都好特別! 有開心果、朱古力、草莓等等,質感幾特別! 配上香蕉同雜莓一齊食好滿足朱古力心太軟配雪糕 $88焦糖燉蛋 $52Affogato $52另外今次仲叫左 3個甜品,味道都唔錯! 心太軟食落去好濃朱古力味,仲有流心既效果! 焦糖燉蛋上面果層焦糖好香脆,燉蛋都好香蛋味,Affogato 如果咖啡味可以重啲會更好Latte☕️ 鍾意飲咖啡既小編仲試咗佢地既Latte,佢地用咗來自埃塞
炸魚薯條 $148
香蕉船伴意大利雪糕 $138
朱古力心太軟配雪糕 $88
焦糖燉蛋 $52
Affogato $52
Latte☕️
鍾意飲咖啡既小編仲試咗佢地既Latte,佢地用咗來自埃塞俄比亞咖啡豆,飲落去更有層次,仲有靚靚拉花!
另外逢星期六日佢地仲有免費薄荷水提供,飲落去幾清新有助解膩,大家黎到都可以試吓