2022-07-14 181 瀏覽
朋友約左我係荔枝角睇戲。朋友知我鍾意食車仔麵就帶我去食呢間係荔枝角都幾多人幫襯既車仔麵館。環境超舒服,舒服到好似去左拉麵館咁😂。員工態度好友善,仲提醒我地用手機掃QR code會睇到最新menu. 原來佢地新推出左飯!😁不過朋友話一定要試佢車仔麵,所以我地都係叫左車仔麵!🤪公司車仔麵 ($68)餸就有豬腸,惹味豬紅,招牌蘿白,秘製軟骨牛腩,五香牛肚,豬皮,鹵水豆腐,唐生菜。係超級好味!我對牛腩要求都幾高,佢呢款牛腩牛味充足,而且抆到好爽口!😋其他餸都係非常高質,係好用心既製作!湯底同麵就叫左惹味麻辣湯底(小辣), 油麵, 加秘製辣汁。個麻辣味好正好過癮,個辣汁都超級香,愈食愈上癮。👍🏻油麵好彈牙,高質!😁自選三餸車仔麵 ($48)朋友叫餸就叫左5樣野,分别係豬腸, 糖心豬軟骨, 漢堡扒, 腩肉,唐生菜。個豬軟骨係超級推介!腩肉唔會好肥,但口感十足。😋湯底同麵就揀左黑蒜油豬骨湯底 (+$3),河粉。湯底好濃郁,好明顯係用心調過。味道唔會太鹹,好岩我口味。河粉都爽口,不錯!豚肉白菜炸餃子 (跟餐+$15)炸到超脆,最厲害係佢一樣鎖得住肉汁,超級好食。個餡料好足,而且好香口!超級超級好食!👍

公司車仔麵 ($68)

自選三餸車仔麵 ($48)

豚肉白菜炸餃子 (跟餐+$15)
炸到超脆,最厲害係佢一樣鎖得住肉汁,超級好食。個餡料好足,而且好香口!超級超級好食!👍🏻😋

皇牌香酥炸雞翼 (跟餐+$15)
皮脆,肉好嫩滑。調味上都做得好好,非常香口。😁

懷舊紅豆冰 (跟餐+$10)
紅豆粒夠爽,奶味香濃,絕對係高質之作。👏🏻

雖然埋單人均$90,但我覺得食到咁滿足,食物質素又高,絕對係俾得過!👍🏻👍🏻