2021-12-26
香港比較少地方食墨西哥菜,我覺得墨西哥菜肉少菜多,而且香料豐富,健康又開胃,其實都幾啱香港人食多啲㗎😆墨西哥薄餅 Quesadilla $128餡料可以揀雜菌蘑菇/煙燻手撕豬肉/手撕烤雞肉/烤西冷牛肉,煙燻手撕豬肉食落甜甜地,薄餅皮口感柔軟,加上大量青蔥、溶化咗嘅芝士、牛油果醬、碎蕃茄粒同酸忌廉,口感勁豐富😍芝士焗招牌玉米薄脆 Nachos $128大人細路都啱食嘅經典墨西哥菜小食💁🏻♀️ 每塊玉米片都焗到脆卜卜,而且都幾大盆下,醬汁同芝士比例啱啱好,唔會太油膩,topping一樣可以揀素食或者豬牛雞,今次揀咗手撕烤雞肉,雞肉唔嚡口,同Nachos都幾夾😙西冷牛扒鐵板燒 $158呢個會配埋薄餅皮、牛油果醬、碎蕃茄粒同酸忌廉,可以自己DIY包成捲餅咁食,牛排肉質嫩滑,保持到肉汁,而且上菜嗰陣已經切好晒,非常方便👍🏻
墨西哥薄餅 Quesadilla $128
芝士焗招牌玉米薄脆 Nachos $128