2023-01-30
前2日小編就去左荔枝角尋食, 因為天氣突然變凍左❄, 一凍就想食D辣野暖下胃🌶, 小編係工業中心外發現一間食麻辣串食餐廳, 餐廳散發麻辣燙既香氣吸引左小編入去😋🌶 麻辣串串 $62 (8串)- 薯仔, 西蘭花, 萵筍, 魔芋毛肚, 牛丸, 墨魚丸, 鵪鶉蛋, 水魷魚串串既食物有好多類種, 大家可以自行選擇🤔 , 而口味仲有藤椒味同紅油麻辣味揀添.小編就揀左紅油麻辣味既, 串串杯🍢入面有湯汁既, 食之前浸一浸, 入味好多 😍 , 老闆好細心👍🏻 , 仲比多左辣椒油同辣粉我再加辣! 小編個人推薦魔芋毛肚同薯仔🆙, 魔芋毛肚索晒D湯汁, 一咬就爆汁好好食, 薯仔將D辣油掛晒係面, 辣既口感好正😜🌶 重慶雞煲飯 $48除左麻辣串串, 小編仲叫左個雞煲飯, 呢個雞煲飯最特別之處係用以罐頭形式裝🥫, 拎到返屋企食既時候仲熱架♨, 保暖一流, 一打開就聞雞煲既麻辣香味😤, 雞肉夠晒入味, 肉質唔會柴, 加上麻辣汁配埋個飯, 真心一流,好有滿足感💯🌟 餐廳以外賣形式, 暫無堂食🌟 除左麻辣串串&雞煲飯, 推介大家可以試下佢地既叻沙🔝~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~📍 米串咀Day Day
🌶 麻辣串串 $62 (8串)
🌶 重慶雞煲飯 $48
🌟 餐廳以外賣形式, 暫無堂食
🌟 除左麻辣串串&雞煲飯, 推介大家可以試下佢地既叻沙🔝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
📍 米串咀Day Day Chill
地址:荔枝角青山道489-491號香港工業中心A座地下A2F號舖
※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※※