2017-06-05
難得星期日,喺屋企附近搵嘢食,佢心血來潮想食pizza, 黎到了Pizza Hut。嗌左晚餐2人套餐,份量好足,好抵食!頭盤凱撒沙律,雖然份量唔係太多,但係面頭嘅Parma Ham 好新鮮,個dressing 亦撈得好均勻,好惹味餐湯嗌左一紅一白,佢飲嘅蜆湯好好味,好creamy,我嘅菜湯覺得酸左小小餐飲,佢嗌青檸梳打,好有水準,有泰國嘅味道我就嗌左紅莓梳打,哩個味道就麻麻,好似就咁用紅莓jam搆出黎咁,不太好薯蓉焗田縲就食得多,不過配埋酥皮真係第1次食,好香口不特止,面頭仲有焗芝士,加上薯蓉有濃厚嘅忌廉配搭,口感非常特別焗龍蝦汁意粉,唔會太乾,汁嘅用量恰到好處。加左薯蓉賣相好啲,不過5係覺得太襯意粉意粉仲有加粉你帶子同幾舊蝦,味道不錯重點來了試近期新出嘅海洋之星pizza, 好好味,好足料!面頭除左有芝士味外,仲有好濃厚嘅蒜香味!個批邊仲要夾住煎香嘅香腸,麵包亦焗到好脆,無得彈!面頭嘅蝦亦好新鮮,一定要試!