2023-09-16 443 瀏覽
繼上一個post 介紹港島區既明明車仔麵今次就黎試下荔枝角車仔麵-賞麵佢枱前有QR code 你scan 佢就可以落單 枱面都有紙本可以手寫落單 三餸麵連熱飲 $48起(凍飲+$3) 佢除左車仔麵 仲有啲港式餐麵 app 選項仲有得揀菜底 岩晒protein style 既你地 ↖(^ω^)↗落單冇幾耐 飲品就到 唔洗一陣麵都到啦 三餸麵 揀左蘿蔔魚蛋五香牛肚🚩蘿蔔食車仔麵當然要試蘿蔔 呢個蘿蔔入口即溶 完全冇渣 吸晒湯汁 一流 店員俾左5大舊蘿蔔 好味🚩魚蛋 魚蛋有3粒 質感有啲似陳皮魚蛋 但唔sure 係唔係真係陳皮魚蛋 但好chewy 🚩五香牛肚(+$2)牛肚有4條 唔會好un 都吸晒啲汁 幾好食唔食得辣既我 湯底我就揀左清湯 但佢個湯唔係清水咁簡單 幾好飲 雖然我唔識形容係咩味 但推介! 飲完都唔會話太頸渴 今次消費$53 第一眼見到個價錢有啲嚇親 食車仔麵都要$50 但賞麵值得一試 (=´∀`)人(´∀`=)
繼上一個post 介紹港島區既明明車仔麵
今次就黎試下荔枝角車仔麵-賞麵

落單冇幾耐 飲品就到 唔洗一陣麵都到啦
三餸麵 揀左蘿蔔魚蛋五香牛肚

🚩蘿蔔
🚩魚蛋
🚩五香牛肚(+$2)
牛肚有4條 唔會好un 都吸晒啲汁 幾好食

三餸車仔麵