2024-11-01 516 瀏覽
依間餐廳位於荔枝角工廈,位置比較難搵,但菜式同格調別具風格,值得一來!有提供多國菜同戶外用餐區,餐廳侍應同廚師以年輕人為主,感覺似係自家經營👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳🥑🦀🍝 牛油果蟹肉明太子意粉 $108呢款意粉係一個大膽嘅組合,牛油果嘅綿滑同蟹肉嘅鮮甜交織出一種特別嘅口感。明太子帶嚟嘅微辣加上濃厚既忌廉汁,為整體味道增添一份層次。意粉煮得啱啱好,唔會太軟。唯一覺得可以改善嘅係蟹肉嘅比例有啲少。🐟🦐🥬 香煎海鱸魚蝦頭汁會煮蔬菜•羅勒油蘆筍 $158海鱸魚煎到魚肉嫩滑,蝦頭汁好鮮甜濃味,完美地提升咗菜式嘅海洋風味。配埋以紅蘿蔔為主既會煮蔬菜,色彩繽紛,食落口感豐富。羅勒油蘆筍都係一大亮點,清新嘅香氣同脆口嘅口感,為成道菜加分不少。🍟🧀🍄 芝士牛肝菌風味黑松露脆薯條 $68呢道薯條連皮炸起,外脆內軟,食落口感一流。芝士味濃郁,仲有黑松露嘅香氣,成個層次提升咗好多。牛肝菌味道唔算太搶,同薯條本身嘅鹹香融合得幾好。唯一覺得可以改進嘅係松露味可以再重啲,令嗅覺同味覺都更加震撼。 🍑🥜🍵 Pistachio Nut Cream Peach Oolong $42呢杯飲品真係充滿驚喜!開頭先係一陣濃郁嘅開心果
依間餐廳位於荔枝角工廈,位置比較難搵,但菜式同格調別具風格,值得一來!有提供多國菜同戶外用餐區,餐廳侍應廚師以年輕人為主,感覺似係自家經營👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳

🥑🦀🍝 牛油果蟹肉明太子意粉 $108

🐟🦐🥬 香煎海鱸魚蝦頭汁會煮蔬菜•羅勒油蘆筍 $158

🍟🧀🍄 芝士牛肝菌風味黑松露脆薯條 $68

呢杯飲品真係充滿驚喜!開頭先係一陣濃郁嘅開心果香氣,上面鋪滿住開心果仁碎,跟住係烏龍茶嘅清香。桃子味道微甜,唔會太過搶戲,令整體口感更加平衡。奶油嘅質感柔滑,令每一啖都好滿足。不過,對於唔鍾意太甜嘅人嚟講,可能會覺得稍微甜咗啲。

🍮🔥 Chef Special 焦糖燉蛋 $48
呢個焦糖燉蛋表面火炙香脆,焦糖嘅苦甜味同底下嘅嫩滑蛋奶交融得恰到好處。每一口都係絲滑同香甜嘅享受。燉蛋嘅口感細膩,唔會過甜,係一個完美嘅結尾甜品

Monster Kitchen 🍝🍟🥩
荔枝角青山道688-690號嘉名工廠大廈H座7樓
人均$200 不收加一

#hkfood #hkfoodie #bloggertony #荔枝角美食 #hkcafe #hkpasta #HKDining #hkblogger
2024-10-23