2023-06-11 83 瀏覽
荔枝角「Baron Cafe & Restaurant」,係一間食物選擇豐富,而且味道出色嘅餐廳。首先我哋試嘅係香煎美式公司雜扒配黑椒汁。一望見呢道菜,真係食指大動。雜扒煎得啱啱好,外皮酥脆,入口即化。而隨菜附上嘅黑椒汁,味道香濃,加上雜扒一起食,真係令人回味無窮。跟住我哋食嘅係惹味麻醬雞絲台式豬肉湯烏冬。烏冬Q彈,麻醬雞絲味道鮮美,配上台式豬肉湯,實在是絕配。我同我朋友食得好滿足,如果下次再黎,一定會再叫。另一道菜係黑松露炒牛乳滑蛋配奶油脆豬,一開始我哋都覺得呢個配搭有啲特別,但一食之後就發現,原來呢個配搭好美味。黑松露嘅香味與滑蛋相融,再配上奶油脆豬,簡直係味覺上嘅一場盛宴。講到飲品,凍奶茶同熱檸茶都清新可口。凍奶茶味道濃郁,熱檸茶酸酸甜甜,清新解渴。我哋過程中,餐廳嘅服務都幾好,店員好有禮貌,見到我哋有需要都會即刻幫忙。最後,我哋走嘅時候,個肚真係好滿足,唔單止食物好味,而且份量都足夠。有機會真係會再黎。

2023-06-10